مدیر عامل یك شركت زیست دارو مطرح كرد؛

افزایش بیش از دو برابری ظرفیت تنها پالایش پلاسمای خاورمیانه

افزایش بیش از دو برابری ظرفیت تنها پالایش پلاسمای خاورمیانه

به گزارش با فناوری، مدیر مالی یک شرکت زیست دارو اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت پالایش پلاسما در دنیا ۹۰ میلیون لیتر در سال است که ۳۰درصد آن طی سال های 2015تا 2020افزایش یافته است.



به گزارش با فناوری به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، متخصصان شرکت دانش بنیان زیست دارو با راه اندازی اولین و تنها پالایشگاه فعال پلاسمای انسانی در خاورمیانه در حوزه استخراج آلبومین و ایمنوگلوبین (IVIG) از پلاسمای خون فعالیت دارند که داروهای بسیار راهبردی و حیاتی در ساختار سلامت محسوب شده و هرساله صدها میلیون یورو از سرمایه کشور صرف واردات این محصول از کشورهای صنعتی می شود.
آلبومین، پروتئین اصلی پلاسما بوده و با آب، کاتیون (مانند کلسیم و سدیم و پتاسیم)، اسید چرب، هورمون ها، بیلیروبین، تیروکسین (T۴) و داروهای آرام بخش (ازجمله باربیتورات ها) پیوند می شود. عملکرد اصلی آن تنظیم فشار اسمزی کلوئیدی خون است. مقدار آلبومین تابع تولید، تخریب وضع تغذیه مقدار فشار انکوتیک پلاسما، سیتوکین ها و هورمون ها است.
ایمونوگلوبین یا IVIG به عنوان یک درمان جایگزین پروتئین پلاسما (IgG) در بیماران گرفتار کمبود یا نقص ایمنی که گرفتار کاهش یا از دست دادن قابلیت تولید آنتی بادی هستند، تجویز می شود.
در این قبیل بیماران گرفتار کمبود ایمنی، ایمونوگلوبین به جهت حفظ و نگهداری سطح آنتی بادی به میزان کافی بمنظور جلوگیری از عفونت ها و تامین یک ایمنی غیرفعال سفارش می شود.
حسین اصغرزاده تطفی، مدیر مالی یک شرکت زیست دارو با اشاره به توان مندی این شرکت در حوزه تولید فراورده های مشتق از پلاسمای انسانی اظهار داشت: محل راه اندازی واحد تولیدی (پالایشگاه پلاسمای انسانی) در زمینی به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع و زیربنای مفید ۱۰۰۰۰ متر مربع در شهرک صنعتی بهارستان در شهرستان کمالشهر استان البرز واقع شده است. در فاز اول با بهره برداری از اتفاق های تمیز، لابراتوار کنترل حین تولید، موتورخانه و تأسیسات عمومی، آبسازی، سردخانه ۴۰- هواسازهای هایژنیک و فضاهای اداری با ظرفیت پالایش ۴۰ هزار لیتر شروع به کار نموده و در فازهای بعدی (ابتدای سال ۱۴۰۲) به ظرفیت ۹۰ هزار لیتر رسیده و برنامه توسعه بعدی شرکت به ۲۹۰ هزار لیتر درحال بررسی و اقدام می باشد.
وی افزود: این شرکت زیست دارو طی پروسه تحقیق و توسعه و جمع آوری تیمی متخصص با گرفتن مجوزهای مربوطه به عنوان نخستین و تنها پالایشگاه فعال پلاسمای انسانی در خاورمیانه از سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید. فراورده های مشتق از پلاسمای انسانی تولید شده در این شرکت هم اکنون در دسترس بیماران قرار گرفته است.
کارشناس فناوری این شرکت زیست دارو بیان کرد: بعد از همه گیری ویروس کرونا میزان مصرف داروهای مشتق از پلاسما خصوصاً ایمونوگلوبولین وریدی IVIG به شدت بالا رفته و نقش بسیار مهمی در حفظ جان بیماران داشته است همین طور اهمیت دستیابی به دانش فنی پالایش پلاسما را در جهان دو چندان کرده است.
اصغرزاده اضافه کرد: هم اکنون ظرفیت پالایش پلاسما در دنیا ۹۰ میلیون لیتر در سال می باشد که ۳۰درصد آن طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ بالا رفته است. در سال ۲۰۲۰ تعداد پالایشگاه ها در دنیا ۷۶ واحد بوده که از این تعداد سهم آمریکای شمالی با پالایش سالیانه ۳۶ میلیون لیتر پلاسما، ۴۰ درصد بازار، اروپا با ۳۰ میلیون لیتر ۳۳درصد بازار و آسیا (چین، ژاپن، کره جنوبی و اخیراً هند) با ۲۴ میلیون لیتر ۲۷ درصد بازار جهانی بوده است.
وی با تأکید بر اینکه دانش فنی استفاده شده توسط این شرکت زیست دارو، بطورکامل بومی بوده و با همکاری شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه بیوتکنولوژی به نتیجه رسیده اشاره کرد: از بعد فنی، به لحاظ مدرن بودن روش تولید، دسترسی سریع و کوتاه مدت به حداکثر ظرفیت عملی، نیاز قطعی بازار به محصولات جدید با بالاترین استانداردهای جهانی، قیمت مناسب، قرار داشتن محل پالایشگاه در منطقه ای راهبردی از نظر دسترسی، امکان ارتباط با کانون های عمده مصرف و سرمایه گذاری با هیچ نوع مخاطره ای از نظر بازار مصرف مواجه نخواهد شد.
اصغرزاده در آخر ضمن مقایسه قیمت محصول داخلی و خارجی مشابه، عنوان کرد: در بازار قیمت فروش نمونه داخلی (محصول شرکت زیست دارو) با نمونه خارجی هیچ نوع تفاوتی ندارد. تنها نکته متمایز این است که در نمونه خارجی بابت پالایش هر لیتر پلاسما ۱۳۰ یورو حق الزحمه پالایش از دولت دریافت می شود.


منبع:

1402/05/18
22:55:58
5.0 / 5
241
تگهای خبر: استاندارد , تكنولوژی , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است