كشف شواهد بیشتری از ارتباط میان افسردگی و سكته مغزی

كشف شواهد بیشتری از ارتباط میان افسردگی و سكته مغزی

به گزارش با فناوری محققان ˮدانشگاه آلاباما در برمینگهامˮ(University of Alabama at Birmingham) آمریكا در مطالعه اخیرشان از ارتباط میان افسردگی و سكته مغزی اطلاع داده اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، چندین سال است که محققان ارتباط مداوم بین علائم افسردگی و افزایش ریسک سکته مغزی را تشخیص داده اند. حال یک مطالعه جدید شواهد بیشتری از این رابطه عرضه کرده است و طی آن محققان به بررسی این مورد پرداخته اند که آیا عوامل نژادی هم در این رابطه نقش دارند یا خیر.
درک ارتباط بین افسردگی و خطر سکته مغزی برای محققان چالش برانگیز بوده است. افسردگی می تواند سبب ایجاد رفتارهای ناسالم در فرد شود که خطر مبتلا شدن به بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا را زیاد می کند که این موارد هم مطمئنا خطر سکته را در فرد افزایش خواهند داد.
یک مطالعه فراتحلیل در سال ۲۰۱۲ نشان داد که تاثیر افسردگی بر خطر سکته مغزی احتمالاً مستقل از سایر عوامل خطرناک همچون فشار خون بالا و دیابت است اما یک بازنگری منظم و متمرکزتر در سال ۲۰۱۴ این ایده را تأیید کرد که افسردگی فارغ از هرگونه بیماری مغزی عروقی و قلبی عروقی می تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد.
البته شواهد دیگری از نوعی رابطه نوروفیزیولوژیک بین افسردگی و سکته مغزی در شرایطی به نام "افسردگی بعد از سکته" دیده می شود. از هر سه بیمار مبتلا به سکته مغزی یک نفر دارای علایم افسردگی بعد از سکته مغزی است که این وضعیت هم می تواند خطر مرگ بعد از سکته را تا ۱۰ برابر افزایش دهد.
"ویرجینیا هوارد"(Virginia Howard) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی از عوامل خطرناکی هستند که سبب سکته مغزی می شوند اما ما طی این مطالعه آغاز به درک این مورد کردیم که عوامل خطرناک دیگری هم سبب سکته می شود و علایم افسردگی یکی از آنهاست.
نتایج این تحقیق جدید حاصل یک مطالعه طولی به نام "دلایل تفاوت جغرافیایی و نژادی در سکته مغزی"(REGARDS)است که از سال ۲۰۰۳ شروع شده است. یکی از اهداف این پروژه این بود که درک نماییم آیا افسردگی در سکته حاد مغزی نقش دارد یا خیر.
در مطالعه جدید محققان علایم افسردگی تقریباً ۲۵ هزار فرد را با استفاده از مقیاس معروف به" CES-D-۴ "اندازه گیری کردند. در این روش به افسردگی افراد نمره ای بین صفر تا ۱۲ داده می شود. نمرات بالای چهار به صورت کلی افرادی هستند که علایم افسردگی دارند. گرچه محققان طی این مطالعه اظهار کرده اند افسردگی با خطر سکته مغزی مرتبط می باشد اما گفتند هیچ تفاوتی در ارتباط میان افسردگی و خطر سکته مغزی بین گروه های نژادی مختلف مشاهده نکرده اند و این نشان داده است که علایم افسردگی می تواند یک فاکتور خطرناک مستقل از نژاد برای سکته مغزی در میان نژادهای مختلف باشد.
هوارد اظهار داشت: مفهوم همه این ها این است که پزشکان باید افسردگی را بعنوان یک عامل خطرناک قابل توجه در سکته مغزی تشخیص دهند و ارزیابی های در ارتباط با افسردگی در ارتباط با خطر سکته مغزی باید در غربالگری های معمول سلامت بیمار در نظر گرفته شود. سوالات استاندارد پرسیده شده در ملاقات معمول پزشک و بیمار باید شامل سوالاتی در مورد علایم افسردگی باشد. پزشکان در بخش مراقبت های اولیه، طب داخلی و پیرپزشکی باید در مورد علایم افسردگی از بیماران خود سال کنند.
یافته های این مطالعه در مجله "Neurology" منتشر گردید.




منبع:

1399/08/12
19:34:11
5.0 / 5
1476
تگهای خبر: استاندارد , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است