چند فناوری نوین برای حل معضل آلودگی هوا

چند فناوری نوین برای حل معضل آلودگی هوا

با فناوری: راهكارهای كلیدی زیادی برای رفع مشكل آلودگی هوا وجود دارد؛ همچون استفاده از وسایل نقلیه كه آلایندگی كمتری دارند(شامل خودروهای برقی، هیبریدی و LPG)، اشتراك گذاری خودروها و استفاده از منابع گرمایشی و انرژی كه آلودگی كمتری منتشر كنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از "پالسی اكسچنج"، در این میان فناوری های جدیدی هم وجود دارد كه در آینده می توانند نقش مهمی در این عرصه ایفا كنند.
گاز به مایع
یك راهكار برای كنترل آلودگی خودروهای دیزلی این است كه از سوخت های جایگزین استفاده نماییم. خودروهای برقی و LPG، سیستم های سوختی كاملا مجزایی دارند با این حال گزینه های دیگری هم وجود دارد كه می توانند همین خودروهای دیزلی موجود را پاك تر كنند. بعنوان مثال، شركت شل، سوخت تركیبی جدیدی به نام «گاز به مایع» (GTL) عرضه كرده كه از مشتقات گاز طبیعی است و می تواند جایگزین گازوئیل شود. موتورهای دیزلی جهت استفاده از این سوخت به هیچ گونه تغییر و اصلاحی نیاز ندارند. آزمایش ها نشان داده كه استفاده از GTL در وسایل نقلیه سنگین همچون كامیون ها، اتوبوس ها و كشتی ها، می تواند انتشار نیتروژن اكسید را 5-37 درصد و انتشار ذرات معلق را 10-38 درصد كم كند.
سوخت GTL هم اكنون به مقادیر نسبتا زیادی در سراسر جهان تولید می گردد و از نظر اقتصادی در هلند در دسترس است، اما استفاده از آن در بسیاری كشورها بسیار محدود است. گاز طبیعی را هم می توان به دی متیل اتر (DME) تبدیل كرد كه جایگزین مناسب دیگری برای گازوئیل است. استفاده از DME انتشار نیتروژن اكسیدها را حدود 25 می كاهد و تاثیر زیادی در كاهش انتشار ذرات معلق دارد. جهت استفاده از DME در خودروهای دیزلی لازم است موتور این خودروها كمی دستكاری شود. هر چند كارخانه هایی همچون فورد و ولوو به دنبال این هستند وسایل نقلیه ای را وارد بازار كنند كه از DME بعنوان سوخت استفاده می نمایند.
افزودنی های هیدروژنی
بهبود چرخه احتراق سوخت با استفاده از برخی افزودنی ها در خودرهای دیزلی موجود می تواند به كاهش انتشار مواد آلاینده كمك نماید. فناوری ezero1 كه از جانب شركت توسعه دهنده CGON عرضه شده، برای این منظور مقدار اندكی هیدروژن به هوای جذب شده در خودرو اضافه می كند. این كار سبب كارآمدتر شدن چرخه احتراق سوخت می گردد. در عین حال انتشار اكسیدهای نیتروژن، ذرات معلق، هیدروكربن ها و كربن مونوكسید به میزان قابل توجهی كمتر می گردد. از این فناوری می توان در خودروهای بنزینی و گازوئیلی موجود بهره برد.
خودروهای خودران
یكی از پیشرفت های عظیم در صنعت خودروسازی، تولید خودروهای خودران است. این كار اساسا نحوه استفاده خودروها از شبكه جاده ای را تغییر می دهد و ماهیت توقف/حركت ترافیك -كه تا اندازه ای به خاطر نحوه راندن خودرو توسط انسان هاست- را می كاهد.
مطالعات بسیاری نشان داده است كه خودروهای خودران می توانند كارایی سوخت را 15-40 درصد بالا برند و مواد آلاینده و گازهای گلخانه ای را كمتر كنند. این كار از نظر ایمنی و كاهش شلوغی جاده ها هم مزایای خاص خودش را دارد.
هوای مایع
فناوری های جدیدی هم برای رفع آلودگی ناشی از منابع خاص عرضه شده اند. بعنوان مثال یكی از منابع آلاینده در شهرها، ون ها و كامیون های یخچال دار هستند. تخمین زده می گردد كه حدودا 84 هزار واحد یخچال دار حمل ونقلی در خیابان های بریتانیا تردد می كنند كه هر یك از آن ها 29 برابر ذرات معلق و 6 برابر اكسیدنیتروژن بیشتری منتشر می كنند.
در این خودروها از موتورهای خاصی برای تامین نیروی لازم برای واحد سردكننده استفاده می گردد. این موتورها به شدت آلاینده اند. شركتDearman سیستم جایگزینی بر مبنای استفاده از هوای مایع عرضه كرده كه میزان انتشار آلاینده های آن برابر صفر است.
مواد فوتوولتائیك
یك راه حل مناسب برای پاكسازی مواد آلاینده، استفاده از فناوری هایی است كه آلودگی هوای پیرامون را حذف می كنند. بعنوان مثال، یك سری شركت ها، روش های تصفیه فتوولتائیك عرضه كرده اند كه در حضور نور خورشید آلاینده ها را از هوا می گیرند. این تصفیه كننده ها می توانند بر روی سطوح مختلف نصب شوند؛ از موزاییك های روی بام گرفته تا سطوح جاده ای. گزارشی كه از جانب كمیسیون صنایع زیست محیطی انتشار یافته نشان داده است كه استفاده از روش های فتوولتائیك بر روی جاده ها یكی از ارزان ترین گزینه ها برای كاهش آلودگی ذرات معلق و اكسیدهای نیتروژن است.
خالص سازی هوا
شركت های توسعه دهنده به دنبال راه هایی برای پاك سازی هوا در محیط های شهری هستند. Studio Roosegarde كه یك شركت طراحی هلندی است یك برج تصفیه كننده هوا طراحی نموده كه آلودگی را به درون خود می كشد و هوای پاك بیرون می دهد. نخستین برج تصفیه كننده در روتردام نصب شده و در هر روز 3. 5 میلیون متر مربع از هوا را تصفیه می كند.
این ها چند نمونه از فناوری هایی هستند كه می توانند به كاهش آلودگی هوا كمك كنند. چالشی كه سیاست مداران با آن روبه رو هستند این است كه چگونه از فناوری های جدید استفاده كنند و به سمت اقتصادی سازی این فناوری ها گام بردارند. یكی از سوالات كلیدی كه دولت ها با آن روبه رو هستند این است كه منابع محدود خویش را كجا سرمایه گذاری كنند.
در هر حال با عنایت به سهم قابل توجه وسایل نقلیه در آلودگی هوای شهرها، به نظر می رسد لازم است شهرداری ها به تحقیق در زمینه فناوری های اصلاحی بیشتر بها دهند.



1396/10/08
21:17:23
5.0 / 5
4980
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است