نوشیدن آب دریا امکان پذیر شد

نوشیدن آب دریا امکان پذیر شد

به گزارش با فناوری، محققان ماده اسفنجی جالبی ساخته اند که می تواند فقط با استفاده از نور خورشید آب دریا را به آب شرب سالم تبدیل کند. این فناوری با چاپ سه بعدی ساخته شده و بدون احتیاج به برق کار می کند. همینطور در آزمایش های میدانی موفق بوده است.


به گزارش با فناوری به نقل از خبر آنلاین، به نقل از دیجیاتو، میلیاردها نفر در سرتاسر جهان با کمبود آب شیرین مواجهند و کارخانه های شیرین سازی آب، انرژی بسیار زیادی مصرف می کنند. برای حل کردن این مشکل، دانشمندان دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ فناوری پایدار و کم هزینه ای توسعه داده اند.
این محققان موفق به ساخت یک ایروژل اسفنجی شده اند. برخلاف هیدروژل ها که نرم و پر از مایع هستند، ایروژل ها ساختاری سفت و پر از منافذ جامد دارند که برای حرکت بخار آب ایده آل است. محققان با بهره گیری از چاپ سه بعدی، خمیری متشکل از نانولوله های کربنی و نانوالیاف سلولزی را روی یک سطح یخ زده بصورت لایه لایه چاپ کردند. این فرآیند منجر به ایجاد ساختار اسفنجی با کانال های عمودی و یکنواخت میکروسکوپی (به عرض فقط ۲۰ میکرومتر) شد.


اما این فناوری چطور کار می کند؟ فرآیند شیرین سازی با این دستگاه بسیار ساده و بدون نیاز به انرژی خارجی است؛ ابتدا اسفنج ایروژل در یک ظرف حاوی آب شور قرار می گیرد. با قرارگرفتن در معرض نور خورشید، سطح بالایی اسفنج که حاوی نانولوله های کربنی است، به سرعت داغ شده و سبب تبخیر آب می شود. در این فرآیند، نمک و سایر ناخالصی ها در پایین باقی می مانند. سپس یک پوشش پلاستیکی شفاف و منحنی روی ظرف قرار می گیرد. بخار آب خالص بعد از برخورد با سطح داخلی این پوشش، سرد و به قطرات آب شیرین تبدیل می شود، درنهایت هم به داخل یک ظرف می چکد.
بزرگ ترین نوآوری این طرح، حل مشکل مقیاس پذیری است. در روش های قبلی با بزرگ ترشدن ابعاد ماده، کارآمدی آن بشدت کاهش می یافت. اما به لطف کانال های عمودی و یکنواخت این ایروژل جدید، نرخ تبخیر آب صرف نظر از اندازه قطعه (از ۱ سانتی متر تا ۸ سانتی متر) ثابت و کارآمد باقی می ماند. در یک آزمایش در فضای باز، این سیستم ساده توانست در عرض ۶ ساعت و فقط با بهره گیری از نور طبیعی خورشید، حدود ۳ قاشق غذاخوری آب کاملا قابل شرب تولید نماید.



منبع:

1404/04/20
18:24:53
5.0 / 5
62
تگهای خبر: آزمایش , تولید , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

از آخرین تحولات دنیای فناوری آگاه شوید و دانش خود را افزایش دهید

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است