آخرین موشك سایوز با اجزای اوكراینی در بایكونور

آخرین موشك سایوز با اجزای اوكراینی در بایكونور

به گزارش با فناوری كارشناسان فضایی روسیه در پایگاه فضایی ˮبایكونورˮ مشغول آماده سازی سایوز اف. گ هستند كه آخرین موشك از این نوع با اجزای اوكراینی است. یك منبع در صنعت موشكی و فضایی روسیه به خبرگزاری ریانووستی اظهار داشت: پرتاب برای 25 سپتامبر برنامه ریزی شده است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا؛ این منبع اضافه كرد: "آماده سازی موشك برای پرتاب شامل آزمایش های مختلف فنی همچون بررسی سامانه های برقی، آزمایش مخازن موشك در مورد نشت، بررسی های كنترل پیشرانه، سامانه های هدایت و دیگر عملیات لازم است."
این موشك مقرر است سفینه سرنشین دار سایوز ام. اس-۱۵ را به مدار پرتاب كند. سایوز نیز در این روزها بررسی های فنی نهایی را می گذراند. تا چند روز دیگر خدمه اصلی سایوز ام. اس-۱۵ شامل كیهان نورد روس اولگ اسكریپوچكا، فضانورد آمریكایی جسیكا میر و توریست فضایی هزا المنصوری(شهروند امارات) همین طور خدمه پشتیبان، سرگئی ریژكف، توماس مارشبورن و سلطان آل نیادی به بایكونور پرواز می كنند تا در آنجا آخرین مرحله آماده سازی برای پرتاب را بگذرانند.
این پرتاب آخرین بار است كه یك سفینه سایوز با موشك سایوز اف. گ پرتاب خواهد شد. از سال آینده فضانوردان با موشك های كاملا روسی سایوز ۲.۱ آ به فضا پرواز خواهند كرد. استفاده از این موشك نه فقط به سبب جایگزینی سیستم های دیجیتالی پیشرفته بجای تجهیزات آنالوگ، بلكه به خاطر آن است كه تمام تجهیزات آن بطور كامل در روسیه ایجاد می شود. قسمتی از سیستم های موشك سایوز اف. گ در اوكراین ایجاد می شود و با عنایت به مشكلات گوناگون رابطه بین اوكراین و روسیه، این كشور چند سالی است تلاش دارد در سامانه های موشكی و فضایی به خودكفایی برسد و نیازی به تجهیزات اوكراینی نداشته باشد.
موشك سایوز اف. گ نسلی از خانواده موشك های سایوز است كه از سامانه هدایت هدایت و ناوبری ساخت اوكراین استفاده می نماید. این پرتابگر از ۲۰ مه ۲۰۰۱ كار خودرا با در مدار قرار دادن ناو باری پروگرس شروع كرد. از ۳۰ اكتبر ۲۰۰۲ تنها موشكی بود كه توسط سازمان فضایی روسیه برای پرتاب سفینه های سایوز تی. ام.آ و بعد از آن برای سایوز ا. اس مورد استفاده قرار گرفت این موشك ۶۴ پرتاب موفق داشت اما در ۱۱ اكتبر ۲۰۱۸ برای حمل سایوز ام. اس-۱۰ به مدار زمین شكست خورد.
سیستم هدایت آنالوگ این پرتابگر، قابلیت های آنرا به میزان قابل توجهی محدود می كند، بنا بر این سازمان فضایی روسیه تصمیم گرفت سایوز ۲.۱ آ را جایگزین آن كند.




منبع:

1398/06/13
14:50:58
5.0 / 5
4647
تگهای خبر: آزمایش , دیجیتال , صنعت , موشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است