درمان فشارخون بالا با امواج فراصوت

درمان فشارخون بالا با امواج فراصوت

با فناوری: پژوهشگران ˮدانشگاه كوئین مری لندنˮ در مطالعه اخیرشان دریافته اند امواج فراصوت می توانند بیماریˮ فشار خون بالاˮ را درمان كند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران انگلیسی سپس بررسی و آزمایشات بسیار دریافتند امواج فراصوت می توانند سبب كاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشارخون بالا شوند.
پژوهشگران امیدوارند كه روشی به نام "عصب برداری كلیوی" (renal denervation) بتواند به صورت بهتری بیماران مبتلا به فشارخون بالا را درمان كند.
عصب برداری سمپاتیك كلیوی (RSDN) یا عصب برداری كلیوی (RDN) یك روش غیرتهاجمی مبتنی بر كاتتر است كه طی آن از "حذف با بسامد رادیویی" یا امواج فراصوت برای درمان فشارخون بالایی كه با دارو درمان نمی گردد، استفاده می نمایند.
عصب برداری كلیوی شامل ارسال پالس های فراصوت به اعصاب دیواره سرخرگ های كلیوی می شود. این روش بطور قابل توجهی سبب كاهش فشار خون می شود. در مواردی كه پزشكان نتوانند فشارخون بالا را با دارو درمان كنند، این روش بسیار مناسب می باشد.
در این مطالعه، پژوهشگران ۱۴۰ بیمار را سپس گذراندن دوره عصب برداری كلیوی به مدت شش ماه مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.
طی این آزمایشات افراد به دو گروه درمانی و پلاسیبو (دارونما) تقسیم شدند (در هر دو گروه افراد داروهای كاهنده فشار خون مصرف می كردند). سپس شش ماه پژوهشگران مشاهده نمودند، ۵۸ درصد افرادی كه تحت درمان دارویی قرار گرفته بودند و ۴۲ درصد افرادی كه تحت روش درمانی پلاسیبو بودند فشار خون طبیعی داشتند اما بیشتر از ۳۵ درصد افرادی كه تحت درمان با امواج فراصوت قرار گرفته بودند سپس شش ماه بطور كامل مشكل فشار خون بالا آنها درمان شده بود.
پلاسیبو به مدلول " خوب خواهم شد" یا استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی گفته می شود كه می تواند با فریب بیمار، اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد. اثر درمانی كه از به كار بستن چنین روش هایی حاصل می شود را باز اثر پلاسبو می نامند.
"ملوین لوبو" (Melvin Lobo) پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه كوئین مری لندن اظهار داشت: واقعاً تأثیر امواج فراصوت فوق العاده بود، اگر ایمنی و كارآیی این روش در طولانی مدت و آزمایشات بیشتر اثبات شود، می تواند بعنوان بهترین درمان برای فشارخون بالا مورد استفاده قرار گیرد.
فشار خون بالا
فشار خون بالا یا پرفشاری خون (Hypertension) كه گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می شود، یك بیماری مزمن است كه در آن فشار خون در شریان ها بالا می رود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ های خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت كند. در بعضی موارد بالا رفتن فشار خون موجب خون ریزی مغزی می شود. پرفشاری خون عامل خطر عمده در سكته مغزی، سكته قلبی (حملات قلبی)، نارسایی قلب، آنوریسم های شریانی (به عنوان مثال، آنوریسم آئورت)، بیماری شریان های پیرامونی و دلیل بیماری های مزمن كلیه است.
یافته های این مطالعه در مجله " Circulation " انتشار یافته است.



1397/12/28
21:59:07
5.0 / 5
4376
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است