پژوهشگران آمریكایی انجام می دهند

تولید آب شیرین از هوا!

تولید آب شیرین از هوا!

با فناوری: پژوهشگران آمریكایی، سیستمی ابداع نموده اند كه مبتنی بر انرژی خورشیدی است و می تواند با جذب رطوبت هوا، آب شیرین تولید نماید.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه تگزاس در آستین"(UT)، یك ابزار مبتنی بر انرژی خورشیدی ابداع نموده اند كه می تواند رطوبت هوا را جذب نماید و آنرا به صورت آب شیرین عرضه نماید.
فناوری این ابزار، مبتنی بر موادی موسوم به "ابر اسفنج" است. ابر اسفنج ها، موادی متشكل از هیدروژل و پلیمر ژلاتین است كه برای نگهداری مقادیر زیادی آب طراحی شده اند. این هیدروژل ها می توانند به محض گرم شدن، آب را آزاد كنند.
"فی ژائو"(Fei Zhao)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: ما یك سیستم كامل ابداع كرده ایم كه جهت استفاده از آن، تنها باید هیدروژل در فضای باز گذاشته شود تا آب را جمع كند. آب جمع شده تا قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در هیدروژل باقی می ماند و بعد از تابش نور خورشید، آزاد می شود.
این سیستم جدید، مبتنی بر فناوری غیرمنتظره ای است كه در سال ۲۰۱۸ توسط همین گروه پژوهشی ابداع شد. این فناوری، یك سیستم تصفیه آب مبتنی بر انرژی خورشیدی بود كه می توانست آب حاصل از هر منبعی را پاكسازی كند اما سیستم جدیدی كه اخیرا ابداع شده می تواند رطوبت محیط اطراف را جمع كند.
"گوهویا یو"(Guihua Yu)، استادیار علوم مواد و مهندسی مكانیك دانشگاه تگزاس و سرپرست این پروژه اظهار داشت: این ماده جدید طوری طراحی شده كه بدون مصرف بالای انرژی، هم رطوبت هوا را جذب نماید و هم هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آب شیرین تحویل دهد.


باآنكه جمع آوری رطوبت هوا، كار جدیدی نیست و فناوری های بسیاری برای این كار ابداع شده اند اما تفاوت این سیستم جدید با سیستم های پیشین در این است كه فقط از انرژی خورشیدی استفاده می نماید.
این سیستم با وجود فشرده بودن، انرژی كافی را برای تولید آب روزانه دارد و می تواند با به كار بردن هر كیلوگرم هیدروژل، تا ۵۰ لیتر آب شیرین عرضه نماید.
ابداع این سیستم می تواند كاربردهای فراوانی در نواحی فقیرنشین یا كشورهای در حال توسعه داشته باشد اما این تنها كاربرد سیستم نیست. این سیستم می تواند روش های جمع آوری آب را هم بهبود بخشد تا كارآمدتر و مقرون به صرفه تر باشند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید.



1397/12/27
13:32:52
5.0 / 5
4303
تگهای خبر: ابداع , پژوهش , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است