تولید حس لامسه با قرار دادن الكترود در قشر حسی مغز
با فناوری: محققان ˮمركز فناوری كالیفرنیاˮ (Caltech) با قرار دادن الكترود در قشر حسی مغز، موفق به بازگرداندن حس لامسه در بازوی یك مرد فلج، شدند.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان موفق به كاشت الكترودها در مغز شدند كه این كار نورون ها را تحریك می كند تا احساسات مختلف را بسته به نوع سیگنال های الكتریكی تولید كنند.
به گفته ی محققان، این تحقیقات می تواند در نهایت منجر به پروتز عضوهای پیشرفته ای شود كه به كاربران اجازه می دهد احساسات واقع بینانه ای را با استفاده از آنها احساس كنند.
تحقیقات بسیاری برای كمك به افراد فلج برای به دست آوردن كنترل و احساس اندامشان انجام شده است.
سیستم "NeuroLife" به یك مرد "فلج چهاراندام"(quadriplegic) كمك كرده است تا با استفاده از ذهن، بازوی خویش را حركت دهد.
"تحریك الكتریكی عصب"(Electrical nerve stimulation)، به چندین نفر كمك كرده است تا دوباره پاهای خویش را برای نخستین بار حركت دهند.
در این مطالعه جدید، محققان مركز فناوری كالیفرنیا، دو آرایه كوچك از الكترود را در داخل قشر حسی، منطقه كوچك مغز كه مسئول احساسات یا حركت بدن و همینطور احساسات پوستی مانند لمس، فشار و ارتعاش است، قرار دادند.
این بیمار سه سال پیش، بعد از صدمه نخاعی توانایی حسی اندام های خویش را از دست داده بود، اما محققان توانستند با استفاده از الكترود، نورون های قشر حسی او را تحریك كنند.
بعد از انجام این آزمایش، بیمار احساس كرد كه بازوی او فشرده شده یا به آن ضربه وارد شده است و ازاین رو محققان قادر به تحریك احساسات مختلف با تنظیم فركانس، دامنه و محل سیگنال الكتریكی با استفاده از الكترودها شده بودند.
این تحقیق در مجله" eLife" منتشر گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب