محققان دانشگاه هاروارد ابداع كردند؛

لنزی كه دارو را مستقیما به چشم می رساند

لنزی كه دارو را مستقیما به چشم می رساند

با فناوری: محققان دانشگاه هاروارد موفق به ابداع لنزهای تماسی شدند كه می تواند بدون صدمه تا دو هفته در حالیكه كار دارورسانی را به چشم انجام می دهد، پوشیده شود.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از هاروارد، محققان دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد، لنزهای منحصر به فردی ساخته اند كه می تواند داروها را به صورت مستقیم یا به صورت روزانه یا هفتگی به چشم بیمار برساند.

این امر می تواند كمك بزرگی به بیش از 30 میلیون نفر در ایالات متحده آمریكا باشد كه از لنزهای تماسی استفاده می نمایند.

"لوكندرا برگانی" عضو فوق دكترای انستیتو تحقیقات چشم "شپنز"(Schepens) اظهار داشت: با این لنز، دیگر نه نیازی به قطره چشم است و نه تزریق.

این گروه بابت اختراع چنین لنزی موفق به كسب جایزه "ابداع پزشكی ام.آیوتی"(MIT Sloan Healthcare Innovation Award) شد. محققان جایزه 25 هزار دلاری را برای این لنزهای تماسی موسوم به "ترائوپتیكس"(Theraoptix) به خانه بردند.

لنزهای تماسی از مواد تأیید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریكا(FDA) تولید شده اند. آنها به آرامی دارو را كه در مواد لنزهای تماسی ذخیره شده است، آزاد می كنند. یك نوار كوچك پلیمری حاوی دارو به صورت دایره ای دور لنز كار گذاشته شده است، اما هیچ گاه با چشم مصرف كننده تماس نخواهد داشت.

به گفته محققان، لنزها می توانند برای تمام طول روز اسفاده شوند و حداكثر می توان به مدت دو هفته به راحتی از آنها بهره برد.

این لنزها به صورت بالقوه می تواند به درمان مواردی نظیر گلوكوم(آب سیاه) كمك نماید و یا بعد از جراحی چشم، به بهبود آن كمك نماید.

آب سیاه یا گلوكوم(glaucoma) اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت های متفاوت ولی اثر بالینی مشترك بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.

این مشكل می تواند به بینایی چشم صدمه برساند كه گاهی غیرقابل برگشت است و در صورت عدم معالجه سبب كوری می گردد.

به عبارت ساده، علت آن افزایش شدید فشار زجاجیه یا همان ماده درون چشم است.

گلوكوم را بعنوان "دزد بینایی" می شناسند، زیرا بدون علایم است و شخص در طول عمر خود از آن آگاه نمی گردد.

محققان خاطرنشان كردند نه تنها لنزها سطح بیرونی چشم را درمان می كنند، بلكه دارو را به صورت موثر به پشت چشم هم می رسانند.

آنها می گویند كه این نوآوری می تواند یكی از بزرگترین مشكلات در درمان مشكلات چشم كه همان استفاده از قطره چشم است را حل كند.




1396/12/28
19:54:27
5.0 / 5
5081
تگهای خبر: ابداع , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است