اپلیکیشنی برای توانبخشی بازماندگان سکته مغزی
با فناوری: پژوهشگران برزیلی موفق به ساخت اپلیکیشنی جهت توانبخشی بازماندگان سکته مغزی شدند. این اپلیکیشن با کمک یک سنسور (شتاب سنج) متصل به لباس کاربر، توانایی شناسایی وضعیت بدن و انجام سفارش هایی جهت بهبود تعادل بدن بوسیله دستورات صوتی، ارتعاشات موبایل یا تصاویر را دارد.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، این اپلیکیشن جهت توانبخشی یکی از عوارض سکته مغزی با نام «هِمی پارزی»(hemiparesis) است. «همی پارزی» یا «فلج ناقص» منجر به کاهش قدرت عضلانی یا فلج جزئی در یک طرف بدن و لطمه به هوشیاری بدن می شود. همین طور این عارضه در اثر لطمه مغزی ناشی از بیماری هایی شامل «مولتیپل اسکلروزیس»(multiple sclerosis) یا ام اس (نوعی بیماری التهابی که منجر به سفت شدن چندین باف عصبی می شود)، فلج مغزی و برخی سرطان ایجاد می شود.
آماندا پولین پریرا(Amanda Polin Pereira)، استاد گروه کاردرمانی در دانشگاه فدرال سائو کارلوس(UFSCar) و نویسنده مسئول این مقاله اظهار داشت: افراد دچار «همی پارزی» حساسیت و درک خودرا نسبت به سازماندهی فضای اطراف خود از دست می دهند، در نتیجه آنها ممکنست بدون آگاهی خود به طرفی خم شوند یا درد عضلانی ناشی از ناهماهنگی عضلات را تجربه کنند. همین طور ممکنست کارهای روزمره آنها بدون قرار گرفتن بدن در وضعیت صحیح گرفتار بی نظمی شود.
ماریا دا گراسا کامپوس پیمنتل(Maria da Graça Campos Pimentel) استاد انجمن ریاضیات و علوم کامپیوتر ای(ICMC-USP) اشاره کرد: این اپلیکیشن، محصولی مشترک برای رفع نیازهای بیماران است. ترکیب چند حوزه مختلف دانش، نقش به سزایی در توسعه این اپلیکیشن داشت و مشابه آن در این کلینیک برای توانبخشی بیماران وجود ندارد.
این آزمایشات در یک مرکز توانبخشی صورت گرفتند. پژوهشگران در طول این پروسه با فیزیوتراپیست ها، کاردرمانگران و همین طور بیماران تحت توانبخشی مصاحبه کردند.
پریرا اظهار داشت: این اپلیکیشن علاوه بر بالا بردن سطح آگاهی ما از عارضه «همی پارزی» به بیماران کمک می نماید تا وضعیت بدنی خودرا بهبود ببخشند. همین طور به درمانگران این امکان را می دهد تا بتوانند بر روی مسایل دیگر توانبخشی تمرکز کنند و این پروسه را کارآمدتر و دقیق تر انجام دهند. ما درحال شروع تحقیقات خود بر روی استفاده طولانی مدت از این اپلیکیشن در خانه هستیم.
هر چه ساده تر، بهتر
پیمنتل اظهار داشت: ما با ایده اپلیکیشنی پوشیدنی شروع کردیم و دریافتیم که هرچقدر محصولمان ساده تر باشد، بیشتر مقبول بیماران خواهد بود. به این علت آغاز به توسعه اپلیکیشن کردیم و بجای تهیه لباس، تصمیم به دوخت جیب هایی در نیم تنه بالایی لباس بیماران گرفتیم تا بتوانند موبایل خودرا حمل کنند.
این محقق اضافه کرد: در نهایت، ما به یک تکنولوژی قابل دسترس و پوشیدنی دست یافتیم که در تلفن های همراه موجود است. این فناوری با کمک سنسورهای شتاب سنج متصل به لباس (در جهت های راست به چپ، جلو و عقب) و بازخوردهای بصری، لمسی و شنیداری به هدایت بیماران در حالت ایستاده می پردازد.
طبق گفته پریرا، مقصود غائی این تحقیقات، دسترسی رایگان عموم مردم به این اپلیکیشن است.
وی ادامه داد: آن چه که حال جهت بروزرسانی اپلیکیشن نیاز داریم، زمان و سرمایه گذاری مالی است.
این مطالعه در مجله JMIR Aging انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب