با استفاده از زبان مصنوعی؛

پژوهش محقق ایرانی برای تولید شکلات سالم تر

پژوهش محقق ایرانی برای تولید شکلات سالم تر

به گزارش با فناوری، تعدادی از پژوهشگران با همکاری یک پژوهشگر ایرانی با کمک زبان مصنوعی روی شکلات تحقیقی انجام داده اند تا نوعی از این ماده غذایی را تولید کنند که چربی کمتری دارد و سالم تر است.


به گزارش با فناوری به نقل از نیواطلس، کم پیش می آید که عده کمی لذت روان شدن چربی، شکر و کاکائو که همراه یک تکه شکلات در دهان به وجود می آید، را انکار کنند. هرچند خیلی از افراد ترجیح می دهند این حس را در قلمرو جادویی آشپزی حفظ کنند، محققان معمولا تا زمانیکه از چگونگی و چرایی رویدادها را درک نکنند، راضی نمی شوند. در همین راستا گروه از محققان به رهبری سیاوش سلطان محمودی در دانشگاه لیدز انگلیس تلاش کردند با استفاده از یک زبان مصنوعی و چند تکه شکلات این کار را انجام دهند. آنها مدعی هستند لذت شکلات در درجه اول در ارتباط با آزاد شدن چربی است و همین مساله به توسعه شکلات هایی سالم تر کمک می نماید که خوردن آنها همچنان لذتبخش است. پژوهشگران در راه خود برای درک لذت خوردن شکلات از یک تکه از شکلات تلخ حاوی ۷۰ تا ۹۹ درصد کاکائو استفاده کردند. در مرحله بعد آنها رفتار مالشی شکلات در دهان را بررسی کردند. برای این منظور آنها یک تکه شکلات را روی زبان مصنوعی قرار دادند که در سال ۲۰۲۰ میلادی در دانشگاه لیدز ابداع شده بود. این نخستین باری بود که از فناوری مذکور برای درک واکنش های شکلات در دهان استفاده می شد. بعد از آنکه شکلات های مختلف روی زبان مصنوعی قرار گرفت، محققان از نتایج عکس گرفتند و با کمک یک حوزه از مهندسی به نام سایش شناسی تلاش کردند رفتار شکلات هنگام ذوب شدن و واکنش با بزاق را بررسی نمایند. سایش شناسی در ارتباط با واکنش سطوح و مایعات در مقابل یکدیگر است. آنها متوجه شدند احساس نرمی که شکلات در دهان بوجود می آورد به علت آزادسازی چربی روی زبان و همینطور در ارتباط با پوشانده شدن ذرات کاکائو با چربی است. بعد از آن چربی اضافی در شکلات تأثیر کمتری در دهان داشت. ازاین رو محققان معتقدند میتوان یک تکه شکلات با چربی اشباع شده کمتر تولید کرد که فقط روی خارجی و اطراف دانه های کاکائو دارای این ماده است. بدین سان چربی داخل شکلات هم کمتر خواهد بود و در نتیجه یک ماده غذایی سالم تر خواهد بود. سیاوش سلطان محمودی محقق ارشد پژوهش در دانشگاه لیدز می گوید: با درک مکانیسم فیزیکی که هنگام خوردن شکلات در بدن افراد اتفاق می افتد، می تواند نسل جدیدی از شکلات را توسعه داد که همان حس محصول با چربی بالا را دارد اما سالم تر است. وی در ادامه اضافه کرد: تحقیق ما انتخابهای بیشتری برای تولیدکنندگان فراهم می آورد و آنها می توانند به صورت هوشمندانه شکلات های تلخی طراحی نمایند که حاوی چربی کمتری است. ما معتقدیم که شکلات تلخ را می تواند با ساختاری لایه بندی تولید کرد که چربی سطح و ذرات کاکائو را می پوشاند و بدون نگرانی در رابطه با افزودن چربی زیاد به بدن میتوان از آن لذت برد.

1401/10/24
15:15:52
5.0 / 5
333
تگهای خبر: ابداع , پژوهش , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است