ساخت ربات با بهره گیری از گلبول سفید!

ساخت ربات با بهره گیری از گلبول سفید!

با فناوری: پژوهشگران دانشگاه جینان چین در مطالعه اخیرشان از توسعه ربات های میکروسکوپی تولید شده از گلبول های سفید خون آگاهی داده اند که این ربات ها می توانند بیماریهای خطرناک را درمان کنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از دی او، بتازگی دانشمندان از توسعه ربات های میکروسکوپی تولید شده از گلبول های سفید خون که می توانند بیماریهای خطرناک را درمان و از آنها پیشگیری کنند، آگاهی داده اند. این ماشین های کوچک از گلبول های سفید خون به نام نوتروفیل (neutrophils) تولید شده اند و مقرر است انقلابی در علم پزشکی ایجاد کنند.
این ربات های کوچک "نوتروبات ها" (neutrobots) نام دارند و می توانند داروها را با هدایت پرتوهای لیزر به مکان های دقیقی در بدن برسانند. سایر دستگاه هایی که برای انجام کارهای مشابه تولید شده اند، حاوی مواد مصنوعی هستند که خطر عوارض جانبی جدی را می افزایند.

دکتر "ژیاچوآنگ ژنگ"، رهبر پروژه از مؤسسه نانوفوتونیک دانشگاه جینان، اظهار داشت: میکرو ربات های نوتروفیل را می توان ازراه دور با نور فعال کرد و سپس در راه تعیین شده به مقصد مورد هدف هدایت کرد.
در آزمایشات انجام شده روی گورخرماهی، پژوهشگران چینی از اسکن انبرک نوری (SOT) برای انجام سه آزمایش مهم بر روی دم حیوانات استفاده کردند. این شامل سلول درمانی، نانوپزشکی هدفمند و حذف ضایعات آلی است که می تواند موجب بیماری شود.
انبرک نوری از ابزارهای علمی است. در این ابزار از پرتو لیزر با قابلیت فوکوس بالا برای ایجاد نیروی جاذبه یا دافعه استفاده می شود. انبرک نوری، یک ابزار علمی است که با بهره گیری از یک پرتوی لیزر بسیار متمرکز، نیرویی در حد پیکونیوتن به اجسام دی الکتریک در ابعاد میکرون، اعمال می کند.
با ترکیب دستکاری غیرتهاجمی انبرک های نوری و عملکرد ایمونولوژیک ذاتی نوتروفیل ها، ربات های نوتروفیل پیشنهادی بینش جدیدی را برای ساخت ریزدستگاه های پزشکی بومی برای پزشکی دقیق در داخل بدن فراهم می کنند. این ربات ها می توانند محموله های دارویی را مستقیما تا محل تومور، لخته خون یا عفونت حمل کنند.
پژوهشگران در گزارش خود گفتند: گورخرماهی در این مطالعه به سبب همسانی ژنومی بالا با انسان و گردش خون قابل مشاهده در دم گورخرماهی برای دستکاری نوری به عنوان مدل حیوانی برگزیده شد.
نوتروفیل ها یک جایگزین غیر تهاجمی هستند، برای اینکه هم اکنون در بدن هستند و نانوذرات مرده را جمع آوری می کنند. آنها بوسیله عروق به بافت های مجاور حرکت می کنند.
پژوهشگران گفتند: برخلاف ریزدستگاه های پزشکی سنتی، این ساختار نوتروفیلی عاری از ریزساختارهای مصنوعی و فرآیندهای کاشت تهاجمی است؛ بدین سبب از فناوری های پیچیده آماده سازی و لطمه به بافت جلوگیری می کند.




منبع:

1401/04/25
12:59:59
5.0 / 5
387
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است