محققان استرالیایی و چینی:
رژیم غذایی پرچرب مغز را کوچک می کند
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف غذاهای پرچرب در طولانی مدت نه فقط موجب افزایش وزن شود، بلکه به مغز نیز لطمه می رساند.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، براساس یک مطالعه بین المللی به سرپرستی پروفسور "شین فو ژو"(Xin-Fu Zhou) دانشمند علوم اعصاب دانشگاه استرالیای جنوبی(UniSA)، ارتباط واضحی بین مبتلاشدن به دیابت و به دنبال آن زوال توانایی های شناختی و مبتلاشدن به اضطراب، افسردگی و شدت گرفتن بیماری آلزایمر در موش هایی که به مدت ۳۰ هفته رژیم غذایی پرچرب مصرف کردند، وجود دارد.
علاوه بر آن موش هایی که عملکرد شناختی آنها مختل شده بود به سبب کاهش سوخت وساز ناشی از تغییرات مغزی، به احتمال بیشتری گرفتار اضافه وزن می شدند.
پژوهشگران استرالیایی و چینی یافته های خودرا در مجله Metabolic Brain Disease منتشر نموده اند.
لاریسا بوبروسکایا(Larisa Bobrovskaya)، عصب شناس و بیوشیمی دان دانشگاه استرالیای جنوبی می گوید که این تحقیقات بر شواهد رو به رشدی که ارتباط چاقی مزمن و دیابت را با بیماری آلزایمر نشان می دهند، می افزاید. پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ تعداد مبتلایان به این بیماری ۱۰۰ میلیون مورد برسد.
پروفسور بوبروسکایا می گوید: چاقی و دیابت سیستم عصبی مرکزی را مختل و اختلالات روانپزشکی و زوال شناختی را تشدید می کنند. ما این را در مطالعه خود با موش ها نشان دادیم.
در این مطالعه، موش ها به دو دسته تقسیم شدند و به مدت ۳۰ هفته بطور تصادفی تحت یک رژیم غذایی استاندارد یا یک رژیم غذایی پرچرب قرار گرفتند. وزن بدن و سطوح گلوکز در فواصل زمانی مختلف و علاوه بر آن اختلال عملکرد شناختی در آنها مورد بررسی قرار گرفت.
موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده می کردند وزن زیادی اضافه کردند، مقاومت به انسولین در آنها به وجود آمد و در مقایسه با موش هایی که از رژیم غذایی استاندارد تغذیه می کردند رفتارهای غیرعادی از خود نشان دادند.
بیماری موش های مبتلا به آلزایمر که رژیم غذایی پرچرب داشتند، بطور قابل توجهی شدت گرفت و آنها تغییرات شناختی و پاتولوژیک در مغز نشان دادند.
پروفسور بوبروسکایا می گوید: افراد چاق حدود ۵۵ درصد بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به افسردگی قرار دارند و مبتلاشدن به دیابت این خطر را دو برابر می کند.
او اضافه کرد: یافته های ما بر اهمیت پرداختن به اپیدمی چاقی جهانی تاکید دارد. تلفیقی از چاقی، سن و دیابت به احتمال زیاد منجر به کاهش توانایی های شناختی، بروز بیماری آلزایمر و سایر اختلالات سلامت روان می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب