کاوشگر ناسا به دنبال بررسی تحرکات مشکوک در ماه

کاوشگر ناسا به دنبال بررسی تحرکات مشکوک در ماه

به گزارش با فناوری ناسا می خواهد پس از شناسایی یک دهانه دوقلوی مشکوک بر سطح ماه که احتمالا به خاطر فعالیت چینی ها شکل گرفته، برای جمع آوری اطلاعات بیشتری در مورد آن تلاش کند.



به گزارش با فناوری به نقل از نیواطلس، فضاپیمای مدارگرد ناسا که برای شناسایی ماه تلاش می کند، در تاریخ ۴ مارس سال ۲۰۲۲ یک دهانه دوقلو را بر سطح ماه شناسایی کرده که احتمالا حاصل برخورد تقویت کننده یک موشک با سطح ماه است.
ناسا هنوز به صورت دقیق نمی داند در این بخش از ماه چه اتفاقی افتاده و این مسئله هنوز به صورت یک راز باقی مانده است. نخستین بار در ماه ژانویه، اخترشناسان آماتور شواهدی پیدا کردند که نشان می داد یک تقویت کننده موشکی که مورد استفاده قرار نگرفته بود در راه برخورد با ماه بوده است.
در ابتدا تصور می شد که این شیء، موشک مرحله دوم اسپیس ایکس فالکون ۹ است که برای پرتاب کاوشگر رصدخانه بررسی آب و هوای فضا معروف به DSCOVR در سال ۲۰۱۵ استفاده شده بود، اما داده ها و محاسبات اضافی بعداً مشخص کردند که محتمل ترین نامزد؛ فضاپیمای لانگ مارچ ۳ سی چین است که در جریان مأموریت فضاپیمای ۵-T۱ چنگ در کره ماه در سال ۲۰۱۴ مورد استفاده قرار گرفته بود.
از آنجاییکه پیشبینی می شد برخورد موشک چینی در تاریکی و در سمت دور از دسترس ماه اتفاق بیفتد، این رویداد از روی زمین قابل مشاهده نبود، ازاین رو بررسی مبحث متوقف گردید. با این وجود، فضاپیمای مدارگرد ناسا در موقعیتی بود که بعد از آن از محل سقوط عکس گرفته و شواهدی را برای تأیید وقوع برخورد در نزدیکی دهانه هرتزسپرونگ در منطقه Mare Orientale ارسال کرد.
نتیجه اعجاب انگیز، کشف دو دهانه برخوردی در محل به جای یک دهانه بود. تا به حال، برخوردهای موشکی بر روی ماه، مانند آنچه که فضاپیماهای مأموریت آپولو S-IVB به جا گذاشته اند، دهانه های منفرد با طرح کلی نامنظم بوده اند و معلوم نیست چرا این دفعه یک دهانه دوقلو شکل گرفته است.
این دهانه های منفرد به این علت ایجاد می شوند که بیشتر جرم موشک در آخر در موتور متمرکز است و بقیه موشک از مخازن خالی سوخت تشکیل شده است. قطر دهانه های جدید برای دهانه شرقی ۱۸ متر (۵۹ فوت) و برای دهانه غربی ۱۶ متر (۵۲ فوت) است.


منبع:

1401/04/07
09:40:50
5.0 / 5
537
تگهای خبر: فضاپیما , موشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است