مدارگرد مریخی ناسا گرفتار نقص فنی شد

مدارگرد مریخی ناسا گرفتار نقص فنی شد

کاوشگر مریخی ˮماونˮ(MAVEN) گرفتار مشکلی در سیستم ناوبری شده و برای مدتی از فعالیتهای علمی خود بازماند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یک نقص در سیستم ناوبری مدارگرد مریخی "ماون" ناسا که اوایل سال جاری میلادی بوجود آمد، توانایی این کاوشگر در هدایت کارهای علمی و مطالعه جو سیاره سرخ را کاهش داده است.
مقامات ناسا در روز ۱۸ ماه مه نوشتند که فضاپیمای "ماون" که از سال ۲۰۱۴ در مدار مریخ قرار دارد، در روز ۲۲ فوریه، زمانی که "واحدهای اندازه گیری اینرسی"(IMU) حیاتی آن آغاز به نشان دادن رفتارهای غیرعادی کردند، وارد یک "وضعیت ایمن" محافظتی شد. وقتی یک فضاپیما در "وضعیت ایمن" قرار می گیرد، تمامی ابزارهای علمی آن خاموش می شود و کاوشگر منتظر دریافت دستورالعمل از کنترل کننده های پرواز می ماند تا دریابد که چگونه باید خودرا بازیابی کند.
در هفته های بعد از بروز مشکل، ناسا موفق شد ماون را از "وضعیت ایمن" البته با ظرفیت محدود خارج کند. این مدارگرد در مداری پایدار قرار دارد و آنتن اصلی آن رو به زمین است تا ارتباطتش را با سرعت زیاد با تیم کنترل پرواز خود حفظ کند.
مقامات ناسا در بیانیه جدید خود نوشتند: در این شرایط "ماون" نمی تواند بعنوان یک رله ارتباطی برای فضاپیماهای دیگر در مریخ عمل کند و تنها مشاهدات علمی محدودی به انجام می رساند. تیم ماموریت، بازیابی ابزار علمی این کاوشگر را در روز ۲۰ آوریل شروع کردند. این مدارگرد به طور معمول بعنوان یک رله ارتباطی برای مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا و مریخ نورد "استقامت" عمل می کرد تا آخرین تصاویر و تحقیقات انجام شده را از سطح مریخ به زمین بفرستد.
به قول ناسا، سیستم واحد اندازه گیری اینرسی "ماون" به ژیروسکوپ های لیزری حلقه ای متکی است که حرکت اینرسی فضاپیما را تشخیص می دهد و چهار چرخ واکنشی که در یک هرم چهار وجهی مرتب شده اند و می توانند بطور مستقل بچرخند، این مدارگرد را در جهت مناسب قرار می دهند. این مدارگرد همین طور به دو دوربین "ردیاب ستاره" مجهز است که می تواند از ستارگان عکس بگیرد و آنها را در الگوریتم تشخیص ستاره ای قرار دهد تا به فضاپیما در تعیین جهت خود کمک نماید.
مقامات ناسا گزارش دادند که کاوشگر "ماون" تا روز ۱۹ آوریل در "وضعیت ایمن" قرار داشته است و بعد از آن کنترل کننده های پرواز، آنرا در وضعیتی موسوم به "وضعیت تمام ستاره ای" قرار دادند.
مقامات ناسا نوشتند: همه ی ابزارهای علمی هم اکنون فعال می باشند، اما همه ی آنها قادر به جمع آوری داده نبوده اند برای اینکه آنتن این فضاپیما منحصرا به سمت زمین قرار دارد. تیم این کاوشگر هم اکنون درحال کار برای تکمیل بررسی وضعیت "تمام ستاره ای" هستند تا "ماون" را قادر سازند که قبل از ازسرگیری عملیات علمی و ارتباطی تا اختتام ماه، در جهت گیری های دیگر نیز به فعالیت بپردازد.
ناسا ماموریت "ماون" را در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ به فضا پرتاب کرد. نام آن مخفف عبارت "Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN" به مفهوم "ماموریت تکامل مواد فرار و جو مریخ" است. این کاوشگر در ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ به سیاره سرخ رسید. ماموریت آن بررسی چگونگی از دست رفتن آب سطحی مریخ برای تبدیل شدن به دنیای سرخ و غبارآلودی است که امروزه شاهد آن هستیم. ماه گذشته، ناسا ماموریت "ماون" را که در ابتدا ۶۷۱ میلیون دلار هزینه داشت، برای مدت سه سال دیگر تمدید کرد تا این مدارگرد به کار علمی خود در سیاره سرخ ادامه دهد.




منبع:

1401/03/08
23:06:15
5.0 / 5
408
تگهای خبر: بازی , تحقیقات , سیاره , فضاپیما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است