چاپستیک های برقی که غذا را خوشمزه می کنند!

چاپستیک های برقی که غذا را خوشمزه می کنند!

به گزارش با فناوری پژوهشگران ژاپنی، چاپستیک های برقی ابداع نموده اند که می توانند به بهتر شدن طعم غذا کمک کنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمودو، مواد اساسی مانند نمک و شکر که به بهتر شدن طعم غذا کمک می کنند، در صورت مصرف بیش از حد می توانند تأثیرات نامطلوبی بر بدن انسان داشته باشند. با این حال، همان گونه که عینک های حقیقت مجازی می توانند چشم ها را فریب دهند تا جهان های سه بعدی را ببینند که وجود ندارند، چاپستیک ها هم می توانند زبان کاربر را فریب دهند تا شوری را حتی در غذاهای سالم تر که سدیم کمی دارند، بچشند.
این چاپستیک ها که در "دانشگاه میجی"(Meiji University) ژاپن ابداع شده اند، بخشی از تلاشهای "وزارت بهداشت، کار و رفاه"(MHLW) این کشور به شمار می روند تا میزان نمک مصرفی مردم ژاپن را کاهش دهند. این تلاش ها با سفارش های "سازمان جهانی بهداشت"(WHO) مطابقت دارند.
هدف کاهش میزان نمک مصرفی، حداقل تا ۲۰ درصد است اما این امر می تواند به کاهش طعم غذا منجر شود. این یک مانع بی انتها و مشکل ساز برای کسانی است که کوشش می کنند رژیم غذایی سالم تری را در پیش بگیرند و به آن پایبند باشند. اینجاست که چاپستیک ها وارد می شوند. در انتهای یکی از آنها، یک اتصال فلزی وجود دارد که جریان الکتریکی را به شکل موجی خاصی به دهان می رساند. جریان الکتریکی بر یون های موجود در کلرید سدیم و مونوسدیم گلوتامات تاثیر می گذارد؛ به صورتی که طعم های نمکی و اومامی با تقویت جوانه های چشایی تجربه می شوند.
در یک آزمایش جدید مشخص شد که تحریک الکتریکی اضافه شده، طعم شور یک غذای معین را حدودا تا ۱.۵ برابر بالا می برد. هنگام خوردن چیزی که با کاهش ۳۰ درصدی نمک تهیه شده است، تفاوت طعم برای کاربر نامحسوس خواهد بود و سطح جریان الکتریکی مورد استفاده در این آزمایش، غیرقابل تشخیص است.


این ایده سوابق زیادی دارد. گروه دیگری از پژوهشگران ژاپنی در سال ۲۰۱۶، یک چنگال برقی ساختند که طعم شور و ترش را زیاد می کند. شرکتی به نام "اسپون تک"(SpoonTEK) هم قاشق ارتقایافته ای همراه با اتصالات الکتریکی می فروشد که نه تنها افزایش طعم را وعده می دهد، بلکه می تواند به کاهش مزه ناخوشایند کمک نماید. پژوهشگران حتی تا آنجا پیش رفته اند که صفحه های لیسیدنی ابداع نموده اند که می توانند طعم های متنوعی را بدون قرار دادن غذا در دهان بازسازی کنند.
تا تحقق ایده لذت بردن از یک وعده غذایی مجازی بدون دریافت حتی یک کالری هنوز چند سال باقی مانده است اما پژوهشگران دانشگاه میجی، چاپستیک های خویش را اصلاح کرده اند تا نسخه ای سازگارتر برای مصرف کننده ایجاد کنند که به یک بسته باتری روی مچ دست متصل می شود.




منبع:

1401/01/27
20:06:09
5.0 / 5
493
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , باتری , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است