پیشبینی همه گیری های آینده با بررسی تعامل میان انسان و حیوان

پیشبینی همه گیری های آینده با بررسی تعامل میان انسان و حیوان

به گزارش با فناوری پژوهشگران استرالیایی تلاش دارند با بررسی تعامل میان انسان و حیوان، ویروس هایی را که در آینده امکان دارد عامل بیماری همه گیر باشند، پیشبینی و شناسایی کنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، مشاهده این مورد که بیشتر ویروس های عامل بیماری انسان، از حیوانات منتقل می شوند، پژوهشگران را وادار کرده است تا به پیشبینی خطر بیماری های مشترک میان انسان و حیوان بپردازند و در مورد ویروس بعدی که انسان را مبتلا می کند، حدس بزنند.
پژوهشگران "دانشگاه سیدنی"(University of Sydney) استرالیا در بررسی جدیدی نشان داده اند که پیشبینی خطر بیماری های مشترک میان انسان و حیوان، ارزش محدودی دارد و به ما نخواهد اظهار داشت که کدام ویروس، عامل همه گیری بعدی است. پژوهشگران به جای این مورد باید ارتباط میان انسان و حیوان را برای نظارت بر ویروس، هدف قرار دهند.
قرن هاست که ویروس های مشترک میان انسان و حیوان، شیوع و همه گیری بیماری را در انسان ها پدید آورده اند. این همان اتفاقی است که هم اکنون در مورد کووید-۱۹ رخ داده است.
یک سوال اساسی این است که آیا می توانیم پیشبینی نماییم که کدام حیوان یا گروه ویروس، عامل همه گیری بعدی است یا خیر. این موضوع، پژوهشگران را به پیشبینی خطر بیماری های مشترک میان انسان و حیوان سوق داده است تا مشخص کنند که احتمال حمل بیماری های مشترک و همه گیر، در کدام خانواده از ویروس ها یا گروه های میزبان بیشتر است.
پژوهشگران چندین مشکل اساسی را در کوشش برای پیشبینی خطر بیماری های مشترک میان انسان و حیوان شناسایی کرده اند.
اولین مشکل این است که پژوهشها برپایه مجموعه کوچکی از داده ها صورت می گیرد. پژوهشگران به رغم دهه ها بررسی، کمتر از ۰/۰۰۱ درصد ویروس ها را شناسایی کرده اند؛ حتی در بین گونه های پستانداران که احیانا ویروس همه گیر بعدی از آنها پدیدار خواهد شد.
دومین نکته این است که این داده ها نسبت به ویروس هایی که بیشتر انسان ها یا حیوانات را آلوده می کنند یا میان انسان و حیوان مشترک شناخته شده اند، مغرضانه عمل می کنند. حقیقت این است که بیشتر حیوانات برای جستجوی ویروس ها مورد بررسی قرار نگرفته اند و ویروس ها آنقدر سریع تکامل می یابند که هرگونه بررسی در مورد آنها بزودی منسوخ می شود و ارزش محدودی دارد.
پژوهشگران باور دارند که یک روش جدید مورد نیاز است که به نمونه برداری گسترده از حیوانات و انسان ها در مکان های تعامل آنها بپردازد. این کار کمک می نماید تا ویروس های جدید به محض پدیدار شدن در انسان و قبل از ایجاد بیماری های همه گیر شناسایی شوند. چنین نظارت پیشرفته ای، به پژوهشگران کمک خواهد نمود تا از تکرار مجدد بیماری هایی مانند کووید-۱۹ پیشگیری نماییم.
این پژوهش، در مجله "PLOS Biology" به چاپ رسید.




منبع:

1400/02/02
13:08:27
5.0 / 5
1005
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است