نتایج یك تحقیق جدید نشان می دهد

چاقی از مبتلا شدن به برخی بیماری ها جلوگیری می كند!

چاقی از مبتلا شدن به برخی بیماری ها جلوگیری می كند!

به گزارش با فناوری دائما به ما گفته می شود که مصرف چربی های اشباع را به حداقل برسانیم اما تحقیقات جدیدی نشان دهنده ی آن است که خوردن غذاهای پر از چربی می تواند از ما در مقابل مبتلا شدن به برخی بیماری ها محافظت کند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان می گویند مصرف غذاهای سرشار از چربی اشباع مانند کیک، بیکن و پنیر می تواند خطر مبتلا شدن به بیماری پانکراتیت حاد(التهاب لوزالمعده) را کم کند.
گروه تحقیقاتی در آمریکا داده های در ارتباط با مردم ۱۱ کشور را مورد بررسی قرار دادند تا ارتباط بین چربی مصرف شده(فارغ از اشباع یا غیر اشباع بودن) را با مبتلا شدن به بیماری هایی که سبب التهاب لوزالمعده می شود پیدا کنند.
چربی اشباع شده در کره، گوشت های چرب و پنیر یافت می شود. این غذاها در جوامع غربی بسیار پر مصرف است. چربی غیر اشباع در روغن های گیاهی و ماهی یافت می شود که در رژیم غذایی آسیایی و گاهی آمریکای جنوبی یافت می شوند.
دانشمندان متوجه شدند که میزان زیاد چربی غیر اشباع که در اطراف بافت های شکمی جمع می شود سبب تولید نوع خاصی از مولکول های صدمه زننده به سلول و همینطور سبب تورم، التهاب و نارسایی اعضای بدن می شود.
سرویس سلامت همگانی انگلیس(NHS) سفارش می کند که چربی غیر اشباع را جایگزین چربی های اشباع بکنیم تا از خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی بکاهیم. باآنکه این تحقیقات این سفارش را به چالش نمی کشد اما بیان می کند که چاقی گاهی می تواند از بیماران در مقابل برخی بیماری های حاد محافظت کند.
این تضاد پیش از این هم در مطالعات قبلی مورد بحث قرار گرفته بود اما با واکنش تند متخصصان روبرو شده بود.
محققان این مقاله که در نشریه "ساینس ادونس"(Science Advaces)می گویند: میزان بیشتر چربی غیر اشباع می تواند به بدتر شدن بیماری پانکراتیت حاد کمک نماید در حالیکه در افراد با چربی اشباع این طور نیست.
سرویس سلامت همگانی انگلیس می گوید: وجود چربی زیاد در رژیم غذایی به خصوص چربی های اشباع می تواند سبب افزایش کلسترول و در نتیجه افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی شود. اگر می خواهید این خطر را کاهش دهید باید میزان مصرف چربی را کاهش داده و چربی های غیر اشباع را جایگزین چربی های اشباع شده کنید. شواهد خوبی از تأثیر جایگزینی چربی غیر اشباع به جای چربی اشباع در کاهش کلسترول وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی سفارش می کند که تنها ۱۰ درصد کالری روزانه را یعنی چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلوکالری را از چربی های اشباع و مابقی را از چربی های غیر اشباع تأمین کنید. دولت کنونی بریتانیا هم می گوید که باید میزان مصرف همه چربی ها را کم کرد و این چربی ها را با یکدیگر جایگزین کرد تا بتوان از چاقی در کشور جلوگیری کرد.
در مطالعات قبلی مشخص شد که چاقی می تواند از بیماران در مقابل مشکلات پزشکی مثل سوختگی، صدمه روحی و جراحی قلب و عروق محافظت کند.
نویسندگان این مطالعه که از مرکز پزشکی مایو (Mayo)در آریزونا و دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در میسوری هستند می گویند: چاقی برای پیشگیری از بعضی بیماری ها مفید می باشد.
این تضاد بیشتر از جانب نیمکره غربی زمین و در طول بیماری های حاد گزارش شده است. باآنکه تأثیر ترکیب این چربی ها بر شدت بیماری هنوز نامشخص است.
محققان برای درک بهتر این تضاد ارتباط بین مصرف چربی های مختلف و تأثیر آنها بر چربی بدن و شدت پانکراتیت حاد را بررسی کردند. این گروه از ۲۰ گزارش بالینی از ۱۱ کشور که در آن افراد شاخص توده ی بدنی ۳۰ که به معنای چاقی است و گرفتار پانکراتیت حاد بودند استفاده کردند. آنها همینطور هفت گزارش بالینی با شاخص توده بدنی ۲۵ و داده های در ارتباط با چربی رژیم غذایی از سازمان غذا و دارو را مورد استفاده قرار دادند. و ارتباطی بین شدت بیماری پانکراتیت حاد و درصد چربی اشباع نشده یافتند.
آنها همینطور مشاهده نمودند که نوع شدید بیماری در افراد با شاخص توده ی بدنی کم تر در کشورهایی که چربی اشباع کمتری مصرف می کنند بیشتر رخ داده است. به قول این گروه تحقیقاتی چربی جمع شده در اطراف اندام های شکمی که چربی اشباع نشده هستند منجر به تولید چربی های غیر استری می شود. این نوع چربی ها به سول صدمه می رسانند و سبب التهاب و نارسایی اندام ها می شوند حتی در افرادی که شاخص توده ی بدنی پایینی دارند. در مقابل چربی های اشباع که اطراف اندام شکمی هستند می توانند در تولید این اسیدهای چرب اختلال ایجاد کنند و سبب پانکراتیت خفیف تری شوند.
محققان بعد از این تعدادی آزمایش روی موش ها هم انجام دادند.
برای آزمایش چگونگی تاثیر ترکیب چربی بر پانکراتیت، محققان به موش ها دو نوع رژیم غذایی دادند. یک رژیم غذایی غنی از اسید لینولئیک(یک اسید چرب اشباع نشده) و دیگری غنی از اسید پالمیتیک(یک اسید چرب اشباع).
هنگامیکه محققان در موش ها پانکراتیت ایجاد کردند، تنها ۱۰ درصد از موش هایی که رژیم اسید لینولئیک داشتند بعد از گذشت سه روز زنده ماندند این در شرایطی است که ۹۰ درصد موش هایی که رژیم اسید پالمتیک داشتند زنده ماندند. با مقایسه ی این نتایج محققان دریافتند که چربی اشباع ارتباط خوبی با آنزیم تری گلیسیرید لیپاز پانکراس ندارد. این امر سبب کاهش تولید اسیدهای چرب غیر استری می شود.
نویسندگان خاطرنشان می کنند که عوامل دیگری هم می تواند در شدت التهاب لوزالمعده نقش داشته باشد همچون جنسیت، زمینه ژنتیکی و وجود بیماری های دیگر که آنها مورد مطالعه قرار نداده اند.
در سال ۲۰۱۹ هم گروهی از دانشمندان سفارش سازمان بهداشت جهانی را به چالش کشیدند و در مقاله خود که در مجله ی پزشکی انگلیس منتشر گردید استدلال کردند که پرهیز کامل از مصرف چربی های اشباع می تواند به مفهوم از دست دادن مواد مغذی مهم باشد. به صورت مثال تخم مرغ، گوشت و شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی هستند اما چربی اشباع دارند. آنها این سازمان را برای سفارش ی جایگزینی چربی غیر اشباع به جای اشباع مورد انتقاد قرار دادند و گفتند: گام های اشتباه علمی و سیاسی امکان دارد منجر به مرگ بی جهت خیلی از افراد در سطح جهان شود و باید از آنها درس گرفت.



1399/11/12
21:12:02
0.0 / 5
1343
تگهای خبر: آزمایش , تحقیقات , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است