سلول های عصبی ارتباط مفقوده بین استرس و ناباروری
با فناوری: خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان می دهد، فعالیت برخی سلول های عصبی در زمان استرس سبب توقف تولید مثل می شود.
به گزارش مدیکال اکسپرس، پروفسور گرگ اندرسون از مرکز مغز و اعصاب دانشگاه اوتاگو (Otago) نیوزیلند برمبنای نتایج آزمایشگاهی تایید کرده است که برخی از سلول های عصبی نزدیک پایه مغز، نورون های RFRP، در وضعیت استرس زا فعال می شوند و سپس سیستم تولیدمثل را سرکوب می کنند.
پروفسور اندرسون می گوید: "یک گام موثر روبه جلو که در سالهای اخیر در دسترس دانشمندان علوم اعصاب قرارگرفته است، توانایی کنترل فعالیت گروه های منتخب نورون هاست که می توان فعالیت آنها را متوقف و یا تقویت و سپس نتایج را کنترل کرد. "
وی افزود: "در این تحقیقات، از تکنیک های تراژنی پیشرفته استفاده کردیم تا نشان دهیم وقتی فعالیت سلول های RFRP افزایش می یابد، هورمون های تولیدمثل سرکوب می شوند، اتفاقی مشابه آنچه در هنگام استرس و در معرض هورمون استرس کورتیزول اتفاق می افتد. "
اندرسون اظهار نمود: "به طرز حیرت انگیزی، هنگامی که از کورتیزول برای سرکوب هورمون های تولیدمثل استفاده کردیم و همین طور سلول های عصبی RFRP را نیز غیرفعال کردیم، سیستم تولیدمثل به عملکرد خود ادامه داد، انگار کورتیزول اصلا آنجا نبود. این مساله ثابت می کند که نورون های RFRP قطعه حیاتی معمای ناباروری استرسی هستند. "
پروفسور اندرسون تحقیق در مورد نقش نورون های RFRP در کنترل باروری در پستانداران را حدود یک دهه پیش شروع کرد.
وی می گوید: پس از مطالعه فعال شدن این سلول ها در هنگام استرس، به این مساله که آیا این سلول های عصبی ممکنست موجب سرکوب باروری شوند، علاقمند شدم. این سوالی است که طی دهه های گذشته بی پاسخ مانده بود.
پروفسور در ادامه اضافه کرد: " مشخص شده است که استروئیدهای استرس مانند کورتیزول احیانا قسمتی از مکانیسم درگیر هستند و سلول های مغز که تولیدمثل را کنترل می کنند قادر به پاسخ دادن به کورتیزول نیستند، بدین سبب بنظر می رسد که یک حلقه مفقوده دراین ارتباط وجود دارد. "
وی اشاره کرد: در این تحقیق نشان داده ایم که سلول های عصبی RFRP درواقع حلقه مفقوده استرس و ناباروری هستند. آنها در وضعیت استرس زا فعال می شوند و شاید با افزایش میزان کورتیزول سیستم تولیدمثل را سرکوب می کنند. "
وی هدف از این تحقیق را چنین بیان کرد: " هدف از این تحقیق بررسی غلبه بر ناباروری ناشی از استرس با بهره گیری از داروهایی است که عملکرد نورون های RFRP را مسدود می کنند. "
لازم به ذکر است، این واکنش در زنان بیشتر مشهود بود. برای بانوانی که با ناباروری دست وپنجه نرم می کنند، داروهایی که مانع عملکرد نورون های RFRP می شوند، می توانند یک درمان جدید باشند.
وی در آخر اضافه کرد: "چنین داروهایی موجود است، اما جهت استفاده انسانی مورد تایید نیستند و احیانا نیاز به بررسی بیشتر دارند. "
نتایج این تحقیق در ژورنال علوم اعصاب منتشرشده است.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب