جلوگیری از كووید-۱۹ با هدف گیری ویروس در بینی
به گزارش با فناوری خراسان رضوی درمان هایی كه ویروس كرونا را در بینی مورد هدف قرار می دهند، امكان دارد به پیشگیری از كووید-۱۹ كمك كنند.
به گزارش ساینس، آزمایش سواب بینی یکی از روش های اصلی آزمایش شناسایی عفونت با ویروس کروناست. بنابراین دانشمندان حالا در حال بررسی روش هایی برای متوقف کردن ویروس در بینی پیش از تسلط ویروس بر بدن هستند. کووید-۱۹ به اندام ها صدمه رسانده، ریه ها، قلب و رگ های خونی را هدف قرار می دهد به همین دلیل، دانشمندان برای مهار این حمله گسترده بر روی قسمت دیگری از بدن یعنی بینی تمرکز کردند.
نتایج مطالعات نشان می دهد ویروس عامل این بیماری سارس کووید-۲ ( SARS-CoV-۲) با آلوده کردن برخی سلول های بینی راهی برای ورود خود به بدن بوجود آورده و درنتیجه، بینی بعنوان یک میدان اصلی جنگ با کووید-۱۹ به حساب می آید. بعضی از دانشمندان گمان می کنند، کند کردن یا متوقف کردن این حمله در بینی امکان دارد درنهایت به اندازه کافی قدرتمند باشد تا روند همه گیری را تغییر دهد.
تابحال چنین درمانی عرضه نشده است، اما افرادی که بینی و موارد در رابطه با آنرا مطالعه می کنند، دیدگاه های جدیدی در مورد مراحل اولیه عفونت های کووید-۱۹ را شناسایی می کنند. دانشمندان درحال توسعه و آزمایش روش هایی برای پیشگیری از استقرار ویروس در بینی هستند. این موارد شامل اسپری بینی است که پروتئین اصلی ویروسی را از بین می برد و آنرا غیرفعال می کند، ضدعفونی کننده هایی است که معمولا پیش از جراحی های سینوس استفاده می شوند و حتی ماده صابونی خاص است که سبب تغییر در جذب این ویروس در بینی می شود.
اندرو لین، متخصص گوش و حلق و بینی در دانشکده پزشکی جان هاپکینز می گوید: "من فردی هستم که در مورد بینی تحقیق می کنم اما اغلب افراد معمولا تمایلی به این حوزه ندارند، بااین وجود هم اکنون مرکز توجه مردم شده است. "
لین می گوید: "بینی مکانی است که ویروس در حال فعالیت است. "
در مطالعه اخیر، وی و همکارانش میزان پروتئین بر روی سلول های انسانی به نام ACE۲ را اندازه گیری کردند که تصور می شود یکی از طریق هایی است که ویروس سلول ها را آلوده می کند. در بین مجموعه ای از بافت های انسانی گرفته شده از بینی و گلو در افراد، قسمت فوقانی پشت حفره بینی، معروف به اپی تلیوم بویایی ACE۲ وجود داشت(این مکان محل سکونت سلول های بویایی است که به علت عفونت های کروناویروس جدید با ازدست دادن حس بویایی همراه شده است).
وی اظهار داشت: محققان در مجله تنفسی اروپا در اول سپتامبر گزارش دادند که این سیگنال ACE۲ نشان داده است این سلول ها امکان دارد درگاه های اصلی ورودی باشند که به ویروس اجازه می دهد به بقیه بدن منتقل شود و حتی امکان دارد باردیگر برای آلوده شدن افراد دیگر بیرون بروند.
برخی دانشمندان برای قطع عفونت در بینی به پروتئین های ایمنی ویژه ای در شتر، لاما و آلپاکاس(یک نوع شتر) روی آورند. این پروتئین ها که "نانو بادی" نامیده می شوند، به مقابله با مهاجمان در بدن کمک می کنند، اما کوچک تر و تصور می شود سخت تر از آنتی بادی انسانی هستند.
در مطالعات آزمایشگاهی پروتئین ها و سلول های موجود در ظروف آزمایشگاهی توسط پژوهشگر زیست شیمی، آشیش مانگلیک و زیست شناس سلولی پیتر والتر از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو نشان دادند که نانو بادی های سفارشی می توانند پروتئین سنبله ای را که ویروس کرونا برای ورود به سلول ها استفاده می نماید را از بین ببرد.
در قسمت فوقانی و پشتی حفره بینی فرد:
سلول های خاص حاوی مقدار زیادی ACE۲ قرمز
هسته سلول ها آبی
سلول های بویایی که به نظر نمی رسد دارای ACE۲ باشند به رنگ سبز
محققان هنوز "نانو بادی ها" را در افراد آزمایش نکرده اند. والتر می گوید: اما نتایج اولیه آنان نشان داده است که ویروس بعد از خنثی سازی با "نانو بادی"، نمی تواند وارد سلول های انسانی شود و در حفره بینی باقی بماند. محققان دریافتند که این "نانو بادی" در هنگام خشک شدن بینی و آئروسل، پایدار می باشد و می تواند به شکل اسپری بینی ساخته شود. این گروه امیدوار است که آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی آغاز و سرانجام روی انسان بررسی شود.
روش ساده تر این است که ویروس موجود در بینی را بشویید یا از بین ببرید. بعضی از پزشکان "ید" که یک ماده ضدعفونی کننده رایج است و می تواند زخم ها را درمان کند و پوست را پیش از جراحی ضدعفونی کند، موردبررسی قراردادند. در مقاله مروری در ۱۰ ژوئن در مجله گوش، بینی و حلق محققان شواهدی را توصیف می کنند که نشان داده است یک محلول رقیق به نام "پوویدون آیوداین" امکان دارد سارس کووید-۲ را در حفره بینی و گلو ریشه کن کند.
نکات اولیه در خصوص مطالعات ویروس در ظروف آزمایشگاهی شامل مقاله ای است که در ۱۶ ژوئن در مجله پروتزهای دندانی منتشر گردید و یک آزمایش بالینی در دانشگاه کنتاکی در لکسینگتون امریکا در حال انجام می باشد که کارکنان مراقبت های بهداشتی از اسپری های بینی، "پوویدون آیوداین" و غرغره کردن برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری طی حضور خود در بیمارستان و بعدازآن استفاده می نمایند.
محققان دیگر به یک چاره با فناوری پایین تر روی آورند که مخلوطی از ماده صابونی و نمک بود. شستشوی نمکی می تواند باکتری ها و مواد حساسیت زا را از حفره بینی خارج کرده و علایم آلرژی، عفونت های سینوسی و سرماخوردگی را کم کند. آزمایش بالینی فعلی به منظور بررسی اثرات ماده صابونی مخصوص با محلول نمک بر روی علایم و احتمال انتشار کووید-۱۹ در افراد مبتلا به کووید-۱۹ طراحی شده است. جاستین ترنر، جراح بینی و سینوس که از محققان و مجری این آزمایش در دانشگاه وندربیلت در نشویل ایالات متحده است، می گوید: این محلول صابونی می تواند ویروس ها را از بینی شسته یا لایه محافظ خارجی آنها را بشکند و آنها را غیرفعال نماید.
ترنر می گوید: "ما می دانیم که ویروس به صابون ها و مواد فعال کننده سطح بسیار حساس است. بعنوان مثال شستن دست ها با صابون روش خوبی برای از بین بردن ویروس کرونا است."
این آزمایش بر روی بیماران با علایم خفیف تا متوسط که احتیاج به بستری در بیمارستان نداشتند و یا کار خاصی برای بینی آنان انجام نمی شد، موردبررسی قرار گرفت. بیماران چند بار در روز با محلول نمک و صابون نمکی بینی خویش را شست وشو دادند. در کار آزمایی بالینی که از اول ماه مه آغاز شد، ترنر و همکارانش علایم ۱۰۰ نفر و میزان ویروس در بینی آنان را بررسی کردند. بررسی اولیه ۴۵ بیمار نشان داده است افرادی که بینی را شستشو می دهند حدود یک هفته زودتر از سایرین از سردرد و گرفتگی بینی رها می شوند. این نتایج موقت اولیه در تاریخ ۱۱ سپتامبر در مجمع بین المللی آلرژی و جراحی بینی به صورت آنلاین عرضه شد.
لین اخطار می دهد: امکان دارد که شستشوی بینی ویروس را تحریک کرده و شیوع آنرا تسهیل کند. وی می گوید: فرضیه شستشوی بینی نویدبخش است و این کار و سایر مطالعاتی که بینی را هدف قرار می دهند، ارزش آزمایش دارند. به نظر من پیش از ورود ویروس به بدن باید آنرا از بین برد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب