ساخت آجرهایی برای ساخت و ساز در ماه توسط هندی ها

ساخت آجرهایی برای ساخت و ساز در ماه توسط هندی ها

نیم قرن بعد از گام نهادن اولین انسان بر روی كره ماه، چندین شركت خصوصی از كشورهای مختلف اعلام نمودند كه قصد دارند پایگاه های دائمی را در سطح ماه ایجاد كنند اما به تازگی محققان هندی یك گام مهم در جهت ساخت و ساز در فضا برداشته اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان سازمان پژوهش های فضایی هند(ISRO) و موسسه دانش هند(IISc) در مطالعه اخیر خود یک فرآیند پایدار برای ساختن سازه های آجر مانند در ماه بوجود آورده اند.
طی این مطالعه محققان از علوم دو رشته مختلف زیست شناسی و مهندسی مکانیک برای ساختن این ساختارهای آجر مانند استفاده کردند.
دانشمندان نشان داده اند که رسوب کلسیت ناشی از خوردگی میکروبی(MICP) می تواند با استفاده از شبیه ساز خاک ماه(LSS) ساختارهای تلفیقی(آجرهای فضایی) ایجاد کند.
در این روش، خاک ماه استخراج و از باکتری و صمغ گوار برای محکم کردن خاک و ساخت این سازه ها استفاده می شود و سپس دانشمندان می توانند از این ساختارهای آجر مانند برای ایجاد سازه هایی در سطح ماه استفاده کنند.
به قول محققان هزینه ارسال یک پوند(۴۵۳ گرم) مواد به فضا ۷۵۰ هزار روپیه( حدود ۱۰ هزار دلار) است. در حالیکه در این فرایند جدید، محققان از اوره( که می تواند از ادرار انسان به دست آید ) و خاک ماه بعنوان مواد خام برای ساخت و ساز در سطح ماه استفاده می نمایند که این مورد هزینه را هم می کاهد. به همین ترتیب در این روش آنها از کربن کمتری استفاده می نمایند و این خوب است چون که آنها از صمغ گوار به جای بتن استفاده می نمایند. این روش همینطور می تواند برای ساختن آجرهای پایدار روی زمین مورد استفاده قرار گیرد.
"آلوک کومار"(Aloke Kumar)، استادیار گروه مهندسی مکانیک موسسه دانش هند اظهار داشت: برخی از ارگانیسم ها می توانند از راه مسیرهای متابولیکی مواد معدنی تولید کنند. یکی از باکتری ها به نام "Sporosarcina pasteurii" کریستال های کربنات کلسیم را از راه یک مسیر متابولیکی به نام چرخه اورئولتیک(ureolytic cycle) تولید می کند و طی آن از اوره و کلسیم استفاده می نماید تا این کریستال ها را به عنوان محصول فرعی تشکیل دهد.
برای ایجاد آجر، دانشمندان ابتدا باکتری ها را با یک شبیه ساز خاک ماه مخلوط کردند. در مرحله بعد، آنها اوره و کلسیم مورد نیاز را به همراه ماده استخراج شده از صمغ گوار به آن اضافه کردند. محصول نهایی بعد از چند روز بوجود آمد و دارای استقامت و قدرت قابل توجهی بود.




منبع:

1399/05/26
23:54:00
5.0 / 5
2193
تگهای خبر: پژوهش , تولید , شركت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است