ابداع كپسول بلعیدنی توسط دانشمند ایرانی برای جمع آوری باكتری ها از روده

ابداع كپسول بلعیدنی توسط دانشمند ایرانی برای جمع آوری باكتری ها از روده

رحیم رحیمی و همكارانش در دانشگاه ˮپردوˮ(Purdue) موفق به ابداع یك كپسول قابل بلعیدن شده اند كه حاوی یك هیدروژل جاذب درون یك پوسته رزین است و می تواند باكتری های روده را جمع آوری كند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، باکتری هایی که در دستگاه گوارش ما وجود دارند، می توانند چیزهای زیادی در مورد سلامتی ما بگویند. حالا یک کپسول تازه توسعه یافته می تواند با جمع آوری باکتری ها از مکان های خاص در دستگاه گوارش اطلاعات بیشتری فراهم آورد.
پزشکان به صورت معمول مدفوع بیمار را به منظور کسب این اطلاعات تجزیه و تحلیل می کنند تا ببینند چه نوع باکتری هایی در دستگاه گوارش بیمار زندگی می کنند. اما متأسفانه هیچ راهی برای دانستن اینکه آیا این باکتری ها متعلق به روده کوچک، روده بزرگ، معده یا هر جای دیگر در دستگاه گوارش هستند، وجود ندارد. اینجاست که این کپسول خوراکی وارد می شود و به کار می آید.
این کپسول که به سرپرستی "رحیم رحیمی" استادیار دانشگاه پردو در ایندیانا آمریکا بوجود آمده است، اساسا از یک هیدروژل جاذب داخل یک پوسته رزینی تشکیل شده است.
شیمیِ این پوسته را می توان طوری تنظیم کرد که وقتی در معرض pH قسمت خاصی از دستگاه گوارش قرار می گیرد، حل شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، هیدروژل، مایع گوارشی را که حاوی باکتری است، جذب می کند. ژل با انجام این کار منبسط می شود و کپسول در نهایت بسته می شود تا باکتری های جمع شده را به دام بیاندازد و از جذب بیشتر آنها جلوگیری کند.


سپس این کپسول در بقیه دستگاه گوارش سفر می کند و سرانجام همراه با مدفوع دفع می شود. در نهایت توسط محققان بازیابی می شود و ژل بیرون کشیده و تجزیه و تحلیل می شود تا ببینند که کدام باکتری در در آن وجود دارد.
هر کپسول فقط یک مرتبه استفاده می شود و ساخت آن حدود یک دلار هزینه دارد.
مقرر است این فناوری پیش از انجام آزمایش های انسانی بر روی خوک ها آزمایش شود.
"رحیم رحیمی" می گوید: این رویکرد فرصت های جدیدی را برای مطالعه اینکه چه نوعی از باکتری ها در روده وجود دارند، فراهم می آورد. این به ما کمک می نماید تا دریابیم که چگونه این باکتری ها را برای مبارزه با بیماری ها دستکاری نماییم.
این تحقیقات در مجله RSC Advances انتشار یافته است.




منبع:

1399/05/25
13:45:16
5.0 / 5
2153
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , بازی , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است