در دانشگاه ام.آی.تی صورت گرفت

ابداع ابزاری جهت بررسی آلاینده های آب با الهام از روش آزمایش خون

ابداع ابزاری جهت بررسی آلاینده های آب با الهام از روش آزمایش خون

با فناوری: پژوهشگران دانشگاه ˮام.آی. تیˮ با الهام از یك روش آزمایش خون، ابزاری ابداع كردند كه می تواند به بررسی ساده تر آلاینده های آب كمك نماید.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، سرب، آرسنیك و دیگر فلزات سنگین به خاطر كارهای انسان همچون به كار بردن آفت كش ها و دفع نامناسب زباله های الكترونیكی، در سیستم های آبرسانی سراسر جهان به سرعت در حال افزایش هستند. قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از این آلاینده ها می توانند به بروز مشكلات گوناگونی در زنان باردار، كودكان و دیگر افراد لطمه پذیر منجر شوند.
بررسی وجود فلزات سنگین در آب، كار دشواری است؛ به خصوص برای مناطقی كه با محدودیت منابع روبرو هستند و كارگران باید مقدار زیادی آب را جمع آوری كنند و به حفظ نمونه های شیمیایی بپردازند تا آنها را برای تجزیه و تحلیل، به آزمایشگاه ها انتقال دهند.
پژوهشگران دانشگاه "ام.آی. تی"(MIT) برای ساده سازی پروسه بررسی، روشی موسوم به SEPSTAT"" ابداع نموده اند. این روش، با استفاده از یك ابزار كوچك و سازگار با محیط زیست انجام می شود كه آلاینده های موجود در آب را جذب می كند و آنها را خشك نگه می دارد تا بسادگی جهت بررسی در آزمایشگاه حفظ شوند.
این ابزار كوچك، در یك بطری مخصوص نمونه برداری قرار می گیرد و بعد از چند دقیقه چرخش در آن، می تواند بیشتر آلاینده ها را جذب نماید.


"امیلی هانهاوزر"(Emily Hanhauser)، دانشجوی دانشگاه ام.آی. تی و طراح این ابزار اظهار داشت: ما در ابتدا این ابزار را در هند آزمایش كردیم و با این آزمایش ها توانستیم به وجود بعضی از مشكلات و آلاینده ها در آب پی ببریم.
هانهاوزر و همكارانش، این ابزار را در هند به كار گرفتند و میلیون ها نمونه آب را با كمك كارگران از آزمایشگاه های محلی سراسر این كشور جمع آوری كردند. آزمایشگاه های محلی، به ابزار مخصوص تحلیل كیفیت آب مجهز هستند اما كارگران جهت بررسی آلاینده ها در این آزمایشگاه ها باید نمونه های خیلی از آب را نگه دارند و آنها را بعد از درنوردیدن مسافت بیشتر از صدها كیلومتر، به پایتخت برسانند تا آزمایشگاه های مركزی به بررسی كامل آلاینده ها بپردازند.
هانهاوزر افزود: جمع كردن مقدار زیادی از این نمونه ها و كوشش برای آوردن آنها به آزمایشگاه، كار طاقت فرسایی است و علاوه بر این، موانع قابل توجهی نیز برای نقل و انتقال آب وجود دارد.
پژوهشگران تلاش كردند تا تداركات نظارت بر آب را ساده سازی كنند تا شاید بجای نقل و انتقال آب، آلاینده ها را در حالت خشك حمل كنند.
پژوهشگران در این بررسی، از یك روش ساده آزمایش خون الهام گرفتند كه خون را از انگشت افراد می گیرد و قطره های خون را روی ورقه ای از سلولز جمع می كند. مواد شیمیایی درون خون بعد از خشك شدن، ثابت می مانند و حفظ می شوند. ورقه سلولز نیز جهت بررسی های بیشتر ارسال می شود و دیگر نیازی به انتقال حجم بالایی از خون وجود ندارد.
آنها تصمیم گرفتند تا سیستمی مشابه روش آزمایش خون را جهت بررسی فلزات سنگین به كار ببرند. آنها به بررسی موادی پرداختند كه می توانند آلاینده های آب را جذب كنند و آنها را ثابت و خشك نگه دارند.
این گروه پژوهشی، دانه های پلیمری را به كار گرفتند كه حاوی گروهی از مولكول های قابل اتصال به یون هیدروژن بودند. هنگامی كه یون هیدروژن در آب فرو می رود، می تواند جای خودرا به یون دیگری بدهد كه روی دانه پلیمر قرار دارد. دانه پلیمر با این روش می تواند فلزات سنگین و دیگر آلاینده های آب را جذب نماید.


این پژوهش، در مجله "Environmental Science and Technology" به چاپ رسید.




منبع:

1398/12/07
16:54:42
5.0 / 5
3858
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است