ساخت بزرگترین تلسكوپ دنیا یك گام به اتمام نزدیك شد

ساخت بزرگترین تلسكوپ دنیا یك گام به اتمام نزدیك شد

به گزارش با فناوری دومین آینه از ۷ آینه تلسكوپ ˮجاینت ماژلان تلسكوپˮ كه بزرگترین تلسكوپ زمینی دنیا است با موفقیت نصب گردید و این تلسكوپ یك قدم به راه اندازی نزدیك شد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، بزرگترین تلسكوپ زمینی دنیا یك قدم به اتمام نزدیك شده است. تیم سازنده این تلسكوپ موسوم به "جاینت ماژلان تلسكوپ"(Giant Magellan Telescope) یا "GMT" طی فرآیندی كه از ژانویه ۲۰۱۲ شروع شده، نصب دومین آینه از هفت بخش آینه اولیه این تلسكوپ را به اتمام رسانده است.
توسعه این تلسكوپ یك تلاش بین المللی برای ایجاد یك تلسكوپ است كه تصاویر را ۱۰ برابر واضح تر از آنچه كه توسط تلسكوپ فضایی هابل تولید می شود، عرضه نماید.
هنگامی كه ساخت این تلسكوپ به پایان برسد و راه اندازی شود، به دانشمندان كمك می نماید تا شاید به پاسخ بزرگترین پرسش های كیهانی مانند اینكه آیا ما در جهان تنها هستیم، برسند.
این تلسكوپ به ستاره شناسان این امكان را می دهد تا نور بیشتری را نسبت به هر تلسكوپی كه تابحال ساخته شده با بالاترین وضوح تصویری دریافت نمایند.
اما دستیابی به این مهم كار ساده ای نیست. تیم سازنده "GMT" كار ساخت آنرا از سال ۲۰۱۵ شروع كرد و انتظار نمی رود این تلسكوپ تا سال ۲۰۲۷ كامل شود.
علت این فرایند ساخت طولانی تا حدودی به علت پیچیدگی آینه های آن است. هر قطعه اولیه به شكل دقیقی خمیده شده است و به طول موج خاصی از نور واكنش نشان داده است. دقت این آینه ها حدود یك میلیونیوم در اینچ است.
به لطف یك قالب لانه زنبوری پیچیده، شیشه تمام شده عموما توخالی است كه تلسكوپ را سبك می كند و خنك شدن آنرا تسهیل می كند.
در حالیكه توسعه و نصب آینه دوم هفت سال به طول انجامید، دانشگاه آریزونا توانست روند پردازش آنرا به میزان قابل توجهی سرعت ببخشد.
تیم ساخت "GMT" امیدوار است كه تكرار این روش به آنها كمك نماید تا بخش های بعدی را سریع تر تولید و نصب كنند.
تلسكوپ "جاینت ماژلان" یك تلسكوپ بسیار بزرگ زمینی در حال ساخت است كه برآورد می شود تا سال ۲۰۲۷ به بهره برداری برسد. سطح اصلی انعكاسی این تلسكوپ شامل هفت آینه با قطر ۸.۴ متری و آینه اصلی با قطر ۲۴.۵ متر است و امید می رود كه این تلسكوپ امكان كندوكاو در نخستین اجرامی را كه در كیهان آغاز به تابیدن كرده اند، بررسی انرژی و ماده تاریك و شناسایی سیاره های بالقوه قابل سكونت را فراهم آورد. انتظار می رود این تلكسوپ پنج تا ۱۰ برابر تلسكوپ های كنونی قادر به جمع آوری نور باشد.
محل راه اندازی این تلسكوپ در رصدخانه "لاس كامپاناس" در ۱۱۵ كیلومتری لاسرنای شیلی است كه تلسكوپ "ماژلان" هم در آن جا قرار دارد. این محل در بیابان آتاكاما قرار دارد كه نه تنها عاری از آلودگی هوا است، بلكه به علت دوری از منابع آلودگی نوری یكی از بهترین نقاط زمین برای مشاهدات بلندمدت نجومی است.
عملیات ساخت این تلسكوپ بزرگ در نوامبر ۲۰۱۵ شروع شد. پیش از آن خاك برداری مفصلی برای مسطح كردن قله لاس كامپاناس انجام شد تا زمینه برای ساخت تلسكوپ فراهم گردد. این تلسكوپ در یك پروژه بین المللی تحت سرپرستی ایالات متحده آمریكا ایجاد می شود. استرالیا، برزیل، كره جنوبی و شیلی دیگر اعضای این پروژه هستند.
تلسكوپ جاینت ماژلان در سال ۲۰۲۱ در حالی فعال خواهد شد كه فقط برخی از آینه های آن نصب شده، اما تا ۲۰۲۷ همه آنها نصب می شوند.
به جز ماژلان، دو تلكسوپ بسیار بزرگ دیگر كه در طیف های مرئی و فروسرخ كار می كنند در مراحل مختلف طراحی و ساخت هستند. تلسكوپ بسیار بزرگ اروپایی "E-ELT" كه آن هم در شیلی ایجاد می شود و تلسكوپ ۳۰ متری "TMT" كه در هاوائی ساخته خواهد شد دو تلسكوپ دیگر هستند. قطر آینه های این دو تلسكوپ به ترتیب ۳۹ متر و ۳۰ متر است، ازاین رو بعد از تكمیل، از ماژلان بزرگتر خواهند بود. این دو تلسكوپ دارای معماری بسیار متفاوتی خواهند بود، چون سطوح اصلی انعكاسی آنها حاوی صدها آینه كوچك خواهد بود.




منبع:

1398/05/11
15:54:30
5.0 / 5
4720
تگهای خبر: تلسكوپ , تولید , دانشگاه , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است