بارش شهابی مصنوعی ژاپن چیست؟

بارش شهابی مصنوعی ژاپن چیست؟

با فناوری: ژاپن با پرتاب هفت فضاپیما به فضا به صورت همزمان یك پرتاب تاریخی را رقم زد. در حالیكه یكی از این فضاپیماها یك مینی ماهواره است كه می تواند سبب بارش های شهابی مصنوعی شود.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تك تایمز، موشك "اپسیلون" ژاپن برای چهارمین بار از سال 2013 تابحال از مركز فضایی "اوچینورا"به همراه هفت فضاپیما در كنار تقویت كننده خود، همچون ماهواره ای كه می تواند اولین بارش شهابی مصنوعی را احداث كند با موفقیت به فضا رفت.

یك استارتاپ ژاپنی اولین شركت در تاریخ است كه با طراحی برای میكروماهواره ها به دنبال احداث بارش شهابی مصنوعی است تا آسمان را بسیار روشن تر از آن كند كه شهاب های آسمانی طبیعی می كنند.

پرتاب همزمان 7 فضاپیما

موشك 24 متری "اپسیلون"(Epsilon) ژاپن اولین سفر خودرا در سال 2013 انجام داد و الان برای چهارمین بار از مركز فضایی "اوچینورا"(Uchinoura) توسط آژانس فضایی ژاپن(JAXA) پرتاب شد. این موشك می تواند تا 700 كیلوگرم بار را به ارتفاع 310 مایلی ببرد.

به گفته مقامات آژانس هوافضای ژاپن این آغازین باری است كه اپسیلون بیشتر از یك ماهواره را با خود می برد. این پرتاب همین طور آغازین اقدام برنامه تجاری و فناوری نوآورانه JAXA است كه با هدف پیاده سازی فناوری پیشرفته و جدید فضایی است.

مقامات JAXA در مطبوعات نوشتند: ما از راه این پروازهای آزمایشی می خواهیم كه تكنولوژی ماهواره ای ژاپن را در رقابت بین المللی تقویت نماییم و بهره برداری از فضا را برای ژاپن افزایش دهیم و نوآوری تولید نماییم.

اولین بارش شهابی مصنوعی

اولین برنامه آزمایشی احداث بارش شهابی مصنوعی تحت عنوان برنامه "ALE" در سال 2011 تدوین شد و الان اولین مینی ماهواره همراه با شش فضاپیمای دیگر توسط موشك اپسیلون در مدار قرار گرفت.

هدف این برنامه احداث یك بارش شهابی مصنوعی است كه مردم در سراسر جهان بتوانند شاهد یك تجربه بی سابقه باشند.

یك بارش شهابی مصنوعی برخلاف همتای طبیعی خود، بیشتر طول می كشد و تخمین زده میگردد كه حدود 10 ثانیه طول بكشد. این شهاب ها در ارتفاع 40 تا 60 كیلومتری سوزانده می شوند.

"هیروكی كاجیهارا" از برنامه "ALE" اظهار داشت: بارش شهابی ما در مقایسه با بارش طبیعی، وسیع تر است و در اتمسفر آهسته تر حركت می كند كه به آنها امكان می دهد طولانی تر مشاهده شوند.

هر یك از ماهواره ها می توانند هزاران شهاب آزاد كنند كه برای یك نمایش نورانی فوق العاده در سال آینده كافی است.

این پدیده آسمانی ساخته شده توسط انسان، آسمان هیروشیما و دریای داخلی ستو را روشن خواهدنمود تا یاد و خاطره گذشن 75 سال از بمباران اتمی تاریخی هیروشیما توسط ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم را گرامی بدارد.

به گفته نمایندگان "ALE"، بیشتر از 6 میلیون نفر شاهد این بارش های شهابی مصنوعی در منطقه ای به طول حدود 200 كیلومتر خواهند بود.

زمین سالیانه شاهد حدود 22 بارش شهابی طبیعی است.

بارش شهابی

بارش شهابی یك رویداد آسمانی در آسمان شب است كه در هنگام عبور سیاره زمین در پیمودن مسیر مدار خود از میان توده ای از ذرات در فضا كه شهاب واره خوانده می شوند، رخ می دهد.

در جریان حادث شدن این رویداد تعداد زیادی شهاب واره در جو زمین می سوزند. هر بارش شهابی در ناحیه مشخصی از آسمان اتفاق می افتد و به این محل كانون بارش گفته میگردد.

جهت حركت شهاب ها متفاوت می باشد ولی امتداد مسیر آنها به كانون بارش آن رویداد منتهی میگردد.

به دلیل دورنمای سه بعدی چنین به نظر می آید كه تمام شهاب هایی كه از یك راستا می آیند، از یك نقطه گسیل می شوند.

از جمله این بارش های شهابی می توان از برساوشی ها در ماه آگوست و جوزائی ها در دسامبر نام برد. این نام گذاری برمبنای نام برساوش صورت گرفته كه آسمان زمین در آن وقت سال در حوالی آن صورت فلكی این رویداد را در بخشی از زمین نشان داده است.

به نظر می رسد نقطه گسیل در آن جا قرار دارد. به صورت میانگین، در هر ساعت می توان چند شهاب پراكنده را دید. در یك بارش شهابی شدید، حتی تا چند ده شهاب در دقیقه قابل رویت است. هر چند كه نرخ عادی بارش شهابی چند ده شهاب در ساعت است.






1397/11/01
13:44:25
5.0 / 5
4750
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است