بزرگترین مطالعه در نوع خود نشان داد؛

تنها دلیل بلندمدت افزایش وزن، مصرف چربی است

تنها دلیل بلندمدت افزایش وزن، مصرف چربی است

با فناوری: یك مطالعه جدید نشان داده است كه چربی به تنهایی عامل افزایش وزن در دراز مدت است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، و به نقل از تك تایمز، بزرگترین مطالعه در نوع خود نشان داد كه مصرف چربی، تنها دلیل افزایش وزن در بلندمدت است.
محققان می گویند حتی مصرف ۳۰ درصدی قند و كربوهیدرات در تركیب با چربی هم به اندازه مصرف چربی به تنهایی تاثیر ندارد. همینطور محققان دریافته اند كه در بین سه گروه غذای اصلی، چربی تنها عامل افزایش وزن در بلندمدت است.
محققان دانشگاه آبریدن(Aberdeen) اسكاتلند و آكادمی علوم پكن چین، در جامع ترین مطالعه در این حوزه، به این نتیجه رسیدند كه تنها چربی سبب می گردد موش ها در یك دوره طولانی، با افزایش وزن مواجه شوند.
یافته های این مطالعه به صورت بالقوه می تواند پایانی بر بحث مجادله برانگیز و طولانی در مورد رژیم های مختلف برای جلوگیری از اضافه وزن باشد.
غذا شامل سه ماده مغذی كربوهیدرات، پروتئین و چربی است. هدف این مطالعه این بود كه كدامیك از این مواد مغذی سبب افزایش وزن در موش ها می گردد.
این مطالعه، سوخت و ساز در ۳۰ رژیم غذایی مختلف كه هر یك دارای نسبت های مختلفی از كربوهیدرات، پروتئین و چربی بودند را بررسی كرد.
دانشمندان این مطالعه را بر روی موش های آزمایشگاهی انجام دادند. هر یك از موش ها به خوردن یك رژیم غذایی به مدت سه ماه مجبور شدند كه معادل ۹ سال برای انسان است.
در طول دوره مطالعه، محققان بیش از ۱۰۰ هزار بار، تغییرات در وزن بدن و چربی بدن موش ها را با استفاده از دستگاه های كوچك MRI اندازه گیری كردند.
محققان نتیجه گرفتند كه در بین گروه های غذایی مختلف، فقط چربی سبب افزایش وزن می گردد.
جان اسپیكمن، رئیس دانشكده زیست شناسی دانشگاه آبردین می گوید: میزان كربوهیدرات و پروتئین در رژیم غذایی سبب افزایش وزن در افراد نمی گردد.
وی اضافه كرد: نتیجه این مطالعه جامع، واضح است. تنها چیزی كه سبب شد كه موش ها چاق شوند، دریافت چربی بیشتر در رژیم غذایی خود بود.
محققان همینطور دریافتند كه حتی كربوهیدرات هایی كه حاوی ۳۰ درصد كالری قند هستند و مردم به صورت گسترده معتقدند سبب افزایش وزن می شود، چنین اثری ندارند.
قند و چربی، تركیبی كه معمولا در محصولات پخته شده و شیرینی یافت می گردد هم تأثیر بیشتری از چربی نداشتند.
آنها همینطور دریافتند كه رژیم های غذایی با مقادیر بسیار كم پروتئین (۵ درصد یا كمتر) سبب افزایش اشتهای موش ها نمی گردد. این نشان داده است كه پروتئین تاثیری در اشتها ندارد.
محققان بر این باورند كه چربی رژیم غذایی به این دلیل این تاثیر را در افزایش وزن دارد كه سبب تحریك مراكز پاداش در مغز می گردد و سبب می گردد موش ها هنگام خوردن چربی، اشتهای بیشتری داشته باشند و بیشتر بخورند.
این مطالعه بر روی موش ها انجام شده است كه بزرگترین محدودیت آن است. با این وجود، موش ها اغلب در آزمایش ها در مواردی استفاده می شوند كه مطالعات انسانی امكان پذیر نیست یا چالش برانگیز است، چونكه موش ها و انسان ها فیزیولوژی و متابولیسم مشابهی دارند.
"اسپیكمن" می گوید بعید است كه چنین مطالعه ای در این حوزه با این دامنه بر روی انسان صورت گیرد، چونكه نمی توان انسان ها را وادار به مصرف یك رژیم غذایی خاص در دراز مدت كرد.
بنابراین تحقیقات انجام شده روی موش ها امكان دارد بهترین شواهد علمی موجود برای انسان باشد.
این تحقیق در مجله Cell Metabolism انتشار یافته است.



1397/04/27
13:37:18
5.0 / 5
4422
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است