محققان هلندی سلول رویان مصنوعی ساختند

محققان هلندی سلول رویان مصنوعی ساختند

با فناوری: محققان هلندی موفق شدند با استفاده از سلول های موش (به جز اسپرم و تخمك) ساختاری شبیه به سلول های رویان (رویان سنتتیك) به وجود بیاورند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از بی بی سی، این دستاورد مهم در رشته رویان پژوهی در نشریه نیچر انتشار یافته است. در گزارش محققان آمده است كه این دستاورد برای هم سان سازی انسان یا حیوان نیست بلكه برای درك بهتر علت این مورد است كه چرا خیلی از حاملگی ها در مراحل اولیه (كاشته شدن در رحم) با شكست روبرو می شوند.

رویان آزمایشگاهی به دیواره رحم موش های زنده متصل شده و چند روز رشد كرده است.

محققان می گویند مطالعه روند رشد این سلول ها به بهبود باروری در انسان كمك می نماید.
خیلی از موارد سقط جنین زمانی روی می دهد كه زن هنوز از حاملگی خود آگاه نیست و تخمك بارور شده هنوز در رحم جاگیر (كاشته) نشده است.
متخصصان هنوز دلیل این اتفاق را نمی دانند باآنكه احتمال دارد ارتباطی با وضعیت غیرعادی رویان در حال رشد داشته باشد.
مطالعه رشد این سلول های در مراحل اولیه از نظر اخلاقی و هم از نظر تكنیكی كاری دشوار است.
بنابراین استفاده از سلول های بنیادی بعنوان جایگزینی برای اسپرم و سلول تخم، برای ساختن الگویی از رویان می تواند به تحقیقات علمی كمك بزرگی كند.
سلول های بنیادی، سلول های تكامل نیافته ای هستند كه می توانند در مراحل اولیه رشد و زندگی به سلول های اصلی بخش های مختلفی از بدن تبدیل شوند.
دكتر نیكلاس ریورن از انستیتوی مرلین در دانشگاه ماستریخت همراه با تیم خود با آمیختن دو نوع سلول بنیادی موش توانسته به این ساختار شبه رویان دست پیدا كند.
برپایه گزارش این محققان، بررسی میكروسكوپی آنچه در آزمایشگاه تولید شده رویان اولیه یا بلستوسیست را مطابق نمونه آزمایشگاهی نشان داده است.
اگرچه محققان دیگری پیشتر سلول های رویان را با هدف پژوهش تولید كرده اند اما این دفعه در هلند متخصصان توانسته اند جای گیری این سلول ها در دیواره رحم موش را مشاهده كنند، اتفاقی كه پیشتر هیچگاه رخ نداده است.
دكتر ریون به بی بی سی اظهار داشت: "حالا می توانیم تعداد زیادی از این سلول های رویان تولید نماییم و بفهمیم چرا بعضی از نطفه ها قادر به جایگیری در رحم نیستند و درپی آن به داروهایی برسیم كه به حاملگی كمك می كنند."
این متخصص به بی بی سی گفته هیچ برنامه ای برای تكرار این آزمایش با سلول های انسانی وجود ندارد و چنین كاری نیاز به مجوز خواهد داشت.



1397/02/15
11:26:47
5.0 / 5
4743
تگهای خبر: آزمایش , تولید , متخصص , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است