دانشمندان كشف كردند

سگ ها چطور با یک نگاه توجه انسان را به خود جلب می کنند؟

سگ ها چطور با یک نگاه توجه انسان را به خود جلب می کنند؟

به گزارش با فناوری دانشمندان کشف کردند که سگ ها چگونه فقط با یک نگاه می توانند توجه انسان را به خود جلب کنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان دلیل توانایی سگ ها در جلب توجه انسان ها را از نظر علمی کشف کرده اند.
محققان ماهیچه های صورت سگ ها را با ماهیچه های صورت گرگ ها مقایسه کردند. آنها دریافتند که سگ های اهلی دارای ماهیچه های سریع منقبض شونده بسیار بیشتری نسبت به پسرعموهای خود هستند.
این رشته های عضلانی به سرعت منقبض می شوند و به سگ ها امکان کنترل کوتاه مدت بیشتری را بر حالت چهره شان می دهند. این خصوصیت زمانی به کار می آید که بعنوان مثال یک سگ می خواهد لقمه ای غذا درخواست کند، اما برای بیان درخواست خود قدرت تکلم ندارد و ازاین رو از عضلات صورت خود برای نمایش درخواست خود استفاده می نماید.
"آنه باروز" یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: این یافته ها نشان میدهد که داشتن رشته های عضلانی سریع تر به توانایی سگ برای برقراری ارتباط موثر با انسان کمک می نماید.
رابطه انسان ها با سگ ها به دیرباز برمی گردد. محققان مطمئن نیستند که انسان برای نخستین بار چه زمانی آغاز به پرورش سگ ها یا به عبارتی، گرگ های اهلی کرده است، اما احتمالاً بیشتر از ۳۰ هزار سال قبل بوده است.
محققان در سیبری اخیراً بقایای ۱۸ هزار ساله یک توله سگ را پیدا کرده اند که امکان دارد نخستین سگ اهلی کشف شده باشد، باآنکه می تواند یک گرگ هم باشد.
تاریخ مشترک میان سگ و انسان از هر زمان که شروع شده است، میان آنها پیوندی به وجود آورده که تا به امروز پابرجا باقی مانده است
"باروز" می گوید: سگ ها از نظر پیوند متقابل با انسان ها نسبت به سایر پستانداران، منحصربه فرد هستند. این رابطه به نگاه و ارتباط متقابل کشیده شده است، چیزی که میان انسان و سایر پستانداران اهلی مانند اسب یا گربه مشاهده نمی نماییم.
به عبارت دیگر، سگ ها و انسان ها می توانند به سادگی توجه یکدیگر را به خود جلب کنند و این کار را تنها با بهره گیری از حالات صورتشان انجام دهند. این نوع ارتباط بین گونه ها بسیار نادر است.
محققان می گویند، ارتباط سگ ها با انسان، عضلات صورت سگ ها را طوری تغییر داده است که با ماهیچه های صورت انسان مطابقت یافته است.
محققان برای این مطالعه جدید، نسبت رشته های عضلانی سریع منقبض شونده و کند منقبض شونده را در بعضی از عضلات صورت سگ ها مقایسه کردند. رشته های عضلانی سریع منقبض شونده می توانند به سرعت منقبض شوند، اما مدت زیادی طول نمی کشد تا خسته شوند. در انسان، دوندگان سرعت در پاهای خود عضلات سریع منقبض شونده بیشتری دارند. ماهیچه های کند منقبض شونده چندان کنش پذیر نیستند، اما کارآمدتر هستند و تقریباً به سرعت خسته نمی شوند که تعداد آنها در دوندگان ماراتن بیشتر است.
محققان رشته های دو ماهیچه را در گرگ های خاکستری و چندین نژاد سگ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و نتایج خیره کننده بود. ماهیچه های صورت سگ ها بین ۶۶ تا ۹۵ درصد از رشته های سریع منقبض شونده تشکیل شده بود. در صورتیکه برای گرگ ها، این آمار فقط ۲۵ درصد بود. همینطور سگ ها فقط ۱۰ درصد رشته های عضلانی کند منقبض شونده در صورت خود داشتند، در صورتیکه این عدد در گرگ ها به صورت متوسط ​​۲۹ درصد است.
"باروز" می گوید این یافته ها چیزهای زیادی در مورد سابقه خواسته های انسان از سگ ها به ما می گوید.
وی می گوید: در طول فرایند اهلی سازی، انسان ها امکان دارد سگ ها را به شکل انتخابی بر مبنای حالات چهره شان که شبیه حالات صورت خودشان است، پرورش دهند. [به مرور زمان، ماهیچه های صورت سگ ها تکامل یافته و سریع تر شده است و ارتباط میان سگ ها با انسان ها را بیشتر کرده است.
البته این مطالعه، نخستین شواهدی نیست که توضیح می دهد چگونه سگ ها ارتباط بهتری با انسان دارند. بعنوان مثال، چند سال پیش، "باروز" و سایر محققان شواهدی را گزارش کردند که نشان می داد سگ ها ماهیچه خاصی دارند که آنها را قادر می سازد تا ابروهای خویش را به روشی خاص بالا ببرند و نام آنرا "ابروهای بیانگر" گذاشتند. آنها همینطور رفتار سگ ها و گرگ ها را با هم مقایسه کردند و دریافتند که سگ ها ابروهای خویش را بیشتر و بسیار شدیدتر از گرگ ها بالا می برند.
محققان می گویند، این حرکات صورت در سگ ها سبب می شود که سگ های بالغ بیشتر شبیه توله سگ ها به نظر برسند و شبیه حالتی که انسان هنگام غمگین بودن به خود می گیرد، به نظر برسند. آنها می گویند: ما فکر می نماییم که چشم ها و ابروهای سگ ها، نتیجه انتخاب بر مبنای ترجیحات انسان است.
محققان یافته های خویش را روز گذشته در نشست زیست شناسی تجربی ۲۰۲۲ در فیلادلفیا عرضه کردند.



1401/01/17
21:42:43
5.0 / 5
442
تگهای خبر: محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است