نقش سلول های T در صیانت از بیماران مبتلا به سرطان در مقابل کروناویروس

نقش سلول های T در صیانت از بیماران مبتلا به سرطان در مقابل کروناویروس

با فناوری: بررسی جدید پژوهشگران فرانسوی، نقش مهم سلول های T بدن را در صیانت از بیماران مبتلا به سرطان در مقابل کروناویروس نشان میدهد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهش جدیدی نشان میدهد که واکنش سلول های T مقابل دامنه اتصال گیرنده پروتئین "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2)، با محافظت در مقابل مبتلاشدن به کروناویروس در افراد واکسینه شده مبتلا به سرطان یا بدون سرطان هم راه است. واکنش کمتر سلول T نیز در بیماران مبتلا به سرطان خون مشاهده شد.
"لارنس زیتوگل"(Laurence Zitvogel)، پژوهشگر "موسسه گوستاو روسی"(Gustave Roussy Institute) فرانسه اظهار داشت: اثربخشی واکسن های کووید-۱۹ بطور معمول با سطوح پادتن اندازه گیری می شود اما ممکنست این یک معیار قابل اعتماد نباشد. واکنش ایمنی هومورال که با کمک پادتن کنترل می شود، فقط بصورت موقتی مفیدست و به خوبی با محافظت همبستگی ندارد. داده های این پژوهش نشان می دهند که پادتن های به کار رفته مقابل پروتئین خوشه ای کروناویروس، در پیش بینی محافظت واقعی در مقابل ابتلای مجدد یا ابتلای اولیه شکست خورده اند.
اندازه گیری سطح پادتن، راهی برای نظارت بر حضور و فعالیت سلول های B حافظه است. این سلول ها، سلول های ایمنی هستند که پادتن تولید می کنند. سلول های T، نوع دیگری از سلول های ایمنی را نشان می دهند و می توانند طی عفونت، برای کشتن مستقیم سلول های آلوده تقویت شوند.
زیتوگل و همکارانش در این پژوهش، به بررسی این مساله پرداختند که آیا واکنش سلول T می تواند یک شاخص قابل اعتماد برای محافظت در مقابل مبتلاشدن به کروناویروس در افراد سالم و در بیماران مبتلا به سرطان باشد که طی اولین موج همه گیری به کروناویروس مبتلا نشده اند. آنها با بهره گیری از نمونه های خون جمع آوری شده پیش از مبتلاشدن به کروناویروس، آزمایش های گوناگونی را برای ارزیابی این مساله انجام دادند که واکنش سلول T چگونه با حساسیت نسبت به مبتلاشدن به کروناویروس طی امواج بعدی همه گیری مرتبط می باشد.
قطبیت سلول های T با شناسایی انواع سیتوکین ها که پروتئین های محرک سیستم ایمنی هستند و توسط سلول های T آزاد می شوند، ارزیابی شد.
آنها واکنش سلول T نسبت به کروناویروس را در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیت، هم در افراد سالم و هم در بیماران مبتلا به سرطان پیدا کردند. علاوه بر این، آنها مشاهده نمودند که نوع سیتوکین های آزاد شده توسط سلول های T، با محافظت در مقابل مبتلاشدن به کووید-۱۹ مرتبط می باشد.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که سلول های T به دست آمده از افرادی که ابتلای اولیه، مبتلاشدن بعد از واکسیناسیون یا ابتلای مجدد به کروناویروس را تجربه کرده بودند، به رغم داشتن واکنش ایمنی، به دامنه اتصال گیرنده پروتئین خوشه ای واکنش نشان ندادند. زیتوگل و همکارانش باور دارند که عدم واکنش پذیری نسبت به دامنه اتصال گیرنده پروتئین خوشه ای ممکنست این افراد را مستعد مبتلاشدن کرده باشد. علاوه بر این، زیتوگل باور دارد که واکنش پذیری سلول T نسبت به دامنه اتصال گیرنده حتی می تواند به تکامل پروتئین خوشه ای منجر شود و شاید در پیدایش گونه های ویروسی جدید نقش داشته باشد.
زیتوگل و همکارانش، واکنش سلول های T بعد از واکسیناسیون را در افراد سالم و در بیماران مبتلا به سرطان مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که واکنش سلول T بعد از واکسیناسیون، در بین این افراد متفاوت است؛ بطوریکه بیماران مبتلا به سرطان خون نسبت به بیماران مبتلا به تومورهای جامد و افراد بدون سرطان، بطور قابل توجهی واکنش کمتری دارند. ۱۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان خون دارای سلول های T بودند که نسبت به دامنه اتصال گیرنده پروتئین خوشه ای واکنش نشان می دادند. این آمار در افراد بدون سرطان، ۴۹ درصد و در بیماران مبتلا به تومورهای جامد، ۳۴ درصد بود.
پژوهشگران دریافتند که واکنش سلول T ناشی از واکسن، در مقابل دامنه اتصال گیرنده انواع آلفا، بتا و دلتا، ضعیف تر عمل می کند.
زیتوگل اظهار داشت: این ممکنست توضیح دهد که چرا سویه اُمیکرون هم اکنون در میان افراد واکسینه شده پخش می شود. واکسن های موجود، مقابل توالی اصلی دامنه اتصال گیرنده تولید شده اند؛ نه در مقابل توالی های جهش یافته موجود در سایر سویه ها.
زیتوگل نتیجه گرفت که نتایج این پژوهش نشان می دهند که هم قطبیت و هم خاصیت واکنش ایمنی سلول های T ممکنست در محافظت در مقابل مبتلاشدن به کروناویروس دخیل باشند. وی ادامه داد: داده های ما نشان می دهند که باید تمرکز بیشتری روی نظارت بر واکنش بلندمدت سلول های T وجود داشته باشد؛ نه فقط سطح پادتن که برای مدت کوتاهی بعد از واکسیناسیون، قابل اطمینان است.
علاوه بر این، زیتوگل اشاره کرد که سطح پادتن و واکنش سلول T در مقابل دامنه اتصال گیرنده پروتئین خوشه ای متعلق به سویه های نگران کننده فعلی و نوظهور باید مورد بررسی قرار بگیرند. زیتوگل افزود: باتوجه به واکنش کم سلول های T بعد از واکسیناسیون بیماران مبتلا به سرطان خون، تزریق دوز تقویت کننده باید برای این بیماران در نظر گرفته شود.
علاوه بر این، زیتوگل اشاره کرد که نتایج این پژوهش می توانند به توسعه واکسن در مقابل سویه های درحال ظهور کروناویروس کمک کنند. وی ادامه داد: برای افزایش اثربخشی، نسل بعدی واکسن ها باید واکنش سلول T را مقابل دامنه اتصال گیرنده پروتئین خوشه ای متعلق به سویه های درحال ظهور ایجاد کنند.
محدودیت پژوهش حاضر این است که فقط واکنش های ایمنی خون را بررسی می کند. یک محدودیت دیگر این است که پژوهشگران، واکنش سلول های T را در مقابل پروتئین های غیرساختاری ویروسی اندازه گیری نکردند. سوم محدودیت این است که پژوهشگران بجای انجام دادن یک پیگیری طولی بعد از واکسیناسیون، از مقایسه مقطعی گروههای مختلف بیماران استفاده کردند.
این پژوهش، در مجله "Cancer Discovery" به چاپ رسید.




منبع:

1400/12/02
10:33:15
5.0 / 5
480
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تولید , حافظه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است