با همكاری محقق ایرانی دانشگاه مك مستر انجام شد

تولید گوشت مصنوعی با بافتی شبیه به گوشت معمولی

تولید گوشت مصنوعی با بافتی شبیه به گوشت معمولی

به گزارش با فناوری پژوهشگران ˮدانشگاه مک مسترˮ با همکاری ˮعلیرضا شاهین شمس آبادیˮ دانشمند ایرانی این دانشگاه، نوعی گوشت مصنوعی تولید کرده اند که بیشتر از انواع دیگر آن، به گوشت معمولی شباهت دارد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه مک مستر"(McMaster University) کانادا با همکاری "علیرضا شاهین شمس آبادی"(Alireza Shahin-Shamsabadi)، دانشمند ایرانی، با استفاده از روشی که امکان عرضه طعم و بافت طبیعی تری را نسبت به دیگر جایگزین های گوشت فراهم می آورد، شکل جدیدی از گوشت کشت شده را عرضه کرده اند.
شمس آبادی و "راوی سلواگاناپاتی"(Ravi Selvaganapathy)، دیگر پژوهشگر این پروژه، روشی را برای تولید گوشت ابداع نموده اند که طی آن، ورقه های نازکی از سلول های عضلانی و چربی در آزمایشگاه روی هم قرار می گیرند. در این پروژه، از روشی استفاده شده است که در پرورش بافت برای پیوندهای انسانی مورد استفاده قرار می گیرد.
ورقه های سلول زنده که هر کدام به ضخامت یک ورق کاغذ مخصوص چاپگر هستند، ابتدا در آزمایشگاه پرورش می یابند و روی یکدیگر قرار داده می شوند. ورقه ها به صورت طبیعی و قبل از مرگ سلول ها، به یکدیگر پیوند می خورند.
سلواگاناپاتی اظهار داشت: این لایه ها را می توان روی قطعات جامد از هر ضخامتی قرار داد و تنظیم کرد تا به محتوای چربی موجود در یک برش از گوشت شبیه باشد. این مزیتی نسبت به روش های دیگر به حساب می آید.
وی اضافه کرد: با این روش، مصرف کنندگان می توانند گوشت را مانند شیر، با هر درصد چربی که دوست دارند، خریداری کنند.
پژوهشگران، این مفهوم را با تولید گوشت از سلول های موش ثابت کردند. باآنکه آنها گوشت موش ساخته شده در این پژوهش را نخوردند اما بعد از آن، نمونه ای از گوشت را که از سلول های خرگوش ساخته شده بود، پختند. سلواگاناپاتی اظهار داشت: طعم آن شبیه به گوشت معمولی بود.
وی اضافه کرد: دلیلی ندارد که فکر نماییم این فناوری برای تولید گوشت گاو، خوک یا مرغ سازگار نیست. این مدل، به تولید گوشت در مقیاس انبوه کمک خواهد نمود.
بحران تأمین گوشت و افزایش تقاضای جهانی، پژوهشگران را ترغیب کرد تا این پروژه را آغاز کنند. مصرف گوشت هم اکنون، به منابع زمینی و آبی هم فشار وارد می نماید و به تولید سطح نگران کننده ای از گازهای گلخانه ای منجر می شود.
سلواگاناپاتی اظهار داشت: تولید گوشت هم اکنون پایدار نیست. باید یک روش جایگزین برای تولید گوشت وجود داشته باشد.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که تولید گوشت مناسب بدون پرورش حیوانات، بسیار پایدارتر، بهداشتی تر و کم مصرف تر خواهد بود. باآنکه پیش تر هم سایر انواع گوشت ساخته شده بود، پژوهشگران مک مستر باور دارند که محصول آنها، بهترین ظرفیت را برای ایجاد محصولاتی دارند که مصرف کنندگان از آنها استقبال می کنند، لذت می برند و استفاده می نمایند.
پژوهشگران، یک استارتاپ را هم برای تجاری سازی این محصول تشکیل داده اند.
این پژوهش، در مجله "Cells Tissues Organs" به چاپ رسید.



1399/11/01
18:09:59
0.0 / 5
1226
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , استارتاپ , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است