ابداع روش جدیدی كه برگ گیاهان رو به انبارهای مواد مغذی تبدیل می كند

ابداع روش جدیدی كه برگ گیاهان رو به انبارهای مواد مغذی تبدیل می كند

با فناوری: كاروتنوئیدها گروهی از رنگدانه های طبیعی موجود در گیاهان هستند كه در جلوگیری از جذب نور اضافی در برگ گیاهان نقش بسیار مهمی دارند و سبب ایجاد رنگ های زرد تا قرمز در گل ها و میوه ها می شوند تا حیوانات برای گرده افشانی به آنها جذب شوند و دانه های آنها را پراكنده كنند. نمونه بارز آن نیز بتاكاروتن موجود در هویج و لیكوپن موجود در گوجه فرنگی است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، انسان و حیوانات باید با مصرف میوه، سبزیجات و غلات در برنامه غذایی خود مواد مغذی موجود در آنها را که بعنوان منبع آنتی اکسیدان های ویتامین A شناخته می شوند، به بدن برسانند. گرچه کلروپلاست های بافت های سبز حاوی کاروتنوئیدها هستند اما بیشترین ترکیبات در اندامک های سلولی به نام کروموپلاست های به وجود آمده از کلروپلاست ها در گل ها و میوه ها رخ می دهد. این تغییر در زمان رسیدن میوه و سبزیجات، مانند گوجه فرنگی از رنگ سبز(هنگامی که فقط کلروپلاست دارند) به رنگ قرمز (هنگامی که کلروپلاست ها به کروموپلاست تبدیل می شوند) تغییر می کند. با این وجود، کلروپلاست های موجود در برگ ها بطور کلی به کروموپلاست تغییر نمی کنند.
حال پژوهشگران شورای تحقیقات ملی اسپانیا در مطالعه اخیرشان به رهبری "مانوئل رودریگز-کانسپسین"(Manuel Rodríguez-Concepción) یک استراتژی امیدوارکننده را برای بهبود فواید تغذیه ای محصولات زراعی و افزایش ظرفیت گیاهان برای تولید و ذخیره کارتنوئیدها عرضه کرده اند.
در این مطالعه آنها تغییر کنترل شده کلروپلاست ها(اندامک هایی که عملیات فتوسنتز را در برگ های گیاه انجام می دهند) به کروموپلاست ها (اندامک های تخصصی در تولید و ذخیره خیلی از کاروتنوئیدها) بررسی نموده اند. این مطالعه دیدگاه های جدیدی را برای بهبود مواد مغذی محصولات زراعی و تولید پایدار کاروتنوئیدهای مورد استفاده در صنایع آرایشی، دارویی و غذایی به وجود می آورد.
"بریاردو لورنته"(Briardo Llorente) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: بطور کامل و دقیق معین نیست که چگونه تبدیل کلروپلاست ها به کروموپلاست ها انجام می شود اما ما حالا دریافته ایم که نقطه شروع، تضعیف توانایی کلروپلاست ها در انجام فتوسنتز است. بعد از این مرحله، فقط لازم است تا تولید کاروتنوئیدها فعال شود تا این کار پیچیده صورت گیرد. دو مرحله از این پروسه بطور طبیعی در گل ها و میوه ها رخ می دهد.
این مطالعه نشان داده است که با تحریک تولید فیتوئین، ترکیبی که در آن انواع مختلف کاروتنوئیدها ایجاد می شود، پژوهشگران می توانند این کار تبدیل تبدیل کلروپلاست ها به کروموپلاست ها را در برگ ها انجام دهند. تشکیل فیتوئین به تبدیل مصنوعی کلروپلاست ها به کروموپلاست ها منجر می شود.
"مانوئل رودریگز-کانسپسین" اظهار داشت: آزمایشات ما برای نخستین بار نشان میدهد که وقتی سطح فیتوئین از آستانه مشخصی فراتر رود، ظرفیت فتوسنتزی را که مشخصه کلروپلاست های برگ است، تضعیف می کند. بعد از آن، تبدیل فیتوئین به کاروتنوئیدها موجب می شود که کلروپلاست های ضعیف شده به کروموپلاست تبدیل گشته و مقادیر زیادی از این مواد مغذی سالم جمع شوند.
یافته های این مطالعه همین طور نشان داده است که از بین رفتن ظرفیت فتوسنتز و سنتز کاروتنوئیدها نه فقط یک پیامد بلکه یک گردنگیر برای انتقال از کلروپلاست ها به کروموپلاست ها نیز شمرده می شود. این تحقیق روشی را که پتانسیل عظیم برای افزایش ارزش غذایی برگ ها و سایر قسمت های سبز گیاهان دارد، ارائه کرده است.




منبع:

1399/06/03
13:28:39
5.0 / 5
1139
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است