پرورش گوش شبیه به گوش انسان با چاپ ۳بعدی در بدن موش ها

پرورش گوش شبیه به گوش انسان با چاپ ۳بعدی در بدن موش ها

به گزارش با فناوری پژوهشگران چینی در بررسی جدید خود توانستند با استفاده از روش چاپ سه بعدی، گوش هایی شبیه به گوش انسان را روی كمر موش ها پرورش دهند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، "دانشگاه سیچوان"(SCU) چین، گوش هایی شبیه به گوش انسان را با استفاده از روش چاپ سه بعدی روی کمر موش ها پرورش داده اند. شاید از این روش بتوان برای ساخت گوش های جدید یا قسمت های دیگری از بدن بهره برد تا دیگر نیازی به جراحی وجود نداشته باشد.
استفاده از روش چاپ سه بعدی برای ساخت قسمت های جدیدی از بدن مانند فک، دنده و ستون مهره ها رو به افزایش است اما این قسمت ها باید بیرون از بدن چاپ شوند و سپس با کمک جراحی در بدن قرار بگیرند. این روش، خطر مبتلا شدن به عفونت را به همراه دارد.
پژوهشگران دانشگاه سیچوان در این بررسی نشان داده اند که می توان قسمت هایی از بدن را درون بدن، با روش چاپ سه بعدی و بدون احتیاج به جراحی ساخت. نتایج بررسی نشان می دهند که این کار حداقل در موش ها امکان پذیر است.
این گروه پژوهشی، ابتدا نوعی جوهر زیستی ابداع کردند که از ذرات هیدروژل و سلول های غضروف تشکیل شده بود. آنها این جوهر زیستی را به کمر موش ها تزریق کردند. پژوهشگران در مرحله بعد، الگوهایی شبیه به گوش را با استفاده از پرتو فروسرخ نزدیک، به جوهر وارد کردند. این پرتو باعث شد که ذرات هیدروژل به یکدیگر متصل شوند و ساختارهای لایه لایه ای را به شکل گوش پدید آورند.
سلول های غضروف طی ماه بعد، اطراف ساختارهای هیدروژل رشد کردند و نهایتا ساختارهایی شبیه به گوش انسان به وجود آوردند. موش ها هیچ التهاب قابل توجه یا عوارض جانبی دیگری نداشتند.
پژوهشگران امیدوارند که بتوانند از این روش جدید، در ساخت گوش های جدید برای افرادی استفاده کنند که به شکلی ناهنجاری مادرزادی معروف به "میکروتیا"(Microtia) مبتلا هستند و گوش آنها به صورت کامل رشد نمی کنند. "مالینگ گو"(Maling Gou)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: ما تلاش می نماییم تا این روش را برای درمان اختلالات مربوط به گوش انسان ها در آینده بهبود ببخشیم. همینطور این امکان وجود دارد که بتوان از روش چاپ سه بعدی برای ترمیم غضروف صدمه دیده بینی، انگشتان دست یا پا و آرنج هم بهره برد.
پژوهشگران امیدوارند که نهایتا بتوانند این روش را برای ترمیم دیگر اندام های صدمه دیده همچون قلب یا ریه ها به کار بگیرند اما این کار چالش برانگیزی خواهد بود چونکه قلب و ریه ها، چندین نوع سلول را شامل می شوند و در قسمت های عمیق تری از بدن قرار دارند.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.



1399/03/17
23:08:27
5.0 / 5
2425
تگهای خبر: ابداع , پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است