با تلاش پژوهشگران انگلیسی صورت می گیرد

تولید محصولات كشاورزی مقاوم در مقابل گرما ممكن می شود

تولید محصولات كشاورزی مقاوم در مقابل گرما ممكن می شود

با فناوری: پژوهشگران انگلیسی در بررسی خود، روش جدیدی را برای تولید محصولات كشاورزی مقاوم در مقابل گرما در پیش گرفته اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران با بررسی واکنش های رخ داده سطح مولکولی در محصولات کشاورزی، گامی دیگر به سمت تولید گندم با قابلیت تحمل گرما برداشتند.
ترموستات های هوشمند، به دستگاه های تهویه اطلاع می دهند که هنگام تابش خورشید در تابستان، روشن شوند و همین طور زمان خاموش شدن آنها را برای ذخیره انرژی اطلاع می دهند. گیاهان نیز دارای چنین سیستمی هستند. آنها، آنزیمی موسوم به "روبیسکو اکتیواز"(Rca) دارند که به یک آنزیم تولیدکننده انرژی موسوم به "روبیسکو"(Rubisco) اطلاع می دهد که هنگام درخشش خورشید، فعال شود و هنگامی که برگ گیاه از نور محروم است، فعالیت خودرا متوقف نماید تا به ذخیره انرژی بپردازد.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه لنکستر"(Lancaster University) انگلستان، در بررسی جدید خود نشان دادند که تعویض تنها یکی از بخش های مولکولی سازنده روبیسکو اکتیواز در گندم می تواند به آن در فعال کردن سریع تر روبیسکو در دماهای بالاتر کمک نماید و فرصتی برای محافظت از محصولات کشاورزی در مقابل افزایش دما عرضه نماید.
"الیزابت کارمو سیلوا"(Elizabete Carmo-Silva)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما روبیسکو اکتیواز را که می تواند به فعال کردن روبیسکو در دماهای پایین تر بپردازد، مورد بررسی قرار دادیم و فقط یکی از آمینواسیدهای آنرا با آمینواسید موجود در روبیسکو اکتیواز یک گندم دیگر که در دمای بالاتر نسبتا خوب عمل می کرد، عوض کردیم. نتیجه این کار، شکل جدیدی از روبیسکو اکتیواز بود که بهتر از هر دو نوع دیگر آن است.
پژوهشگران، این بررسی را بعنوان قسمتی از پروژه موسوم به "RIPE" انجام دادند که مهندسی محصولات کشاورزی را با بهبود فتوسنتز آنها شامل می شود. پروژه RIPE، با حمایت "بنیاد بیل و ملیندا گیتس"(BMGF)، "بنیاد پژوهش غذا و کشاورزی آمریکا"(FFAR) و "وزارت توسعه بین المللی"(DFID) در حال انجام شدن است.
این پژوهش، روی مدل درون کشتگاهی باکتری "اشریشیا کلی"(E. coli) انجام شد و یافته هایی را ارائه داد که از کوشش های پژوهشگران پروژه RIPE برای شناسایی و بهبود روبیسکو اکتیواز محصولات کشاورزی دیگر مانند لوبیا چشم بلبلی و سویا با شکل های متفاوتی از روبیسکو اکتیواز پشتیبانی می کنند.
این پژوهش، در مجله "The Plant Journal" به چاپ رسید.




منبع:

1399/02/15
20:41:55
5.0 / 5
1820
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است