رئیس پژوهشگاه فضایی ایران:

آخر طرح ارزیابی خسارت سیل با داده های ماهواره ای

آخر طرح ارزیابی خسارت سیل با داده های ماهواره ای

به گزارش با فناوری رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از اتمام اجرای طرح برآورد خسارات سیل فروردین ماه با استفاده از داده های ماهواره ای و ارسال آن به وزارت كشور اطلاع داد.



حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد استفاده از داده های ماهواره های سنجش از دور برای برآورد خسارات سیل فروردین ماه امسال در كشور، تصریح كرد: این طرح از جانب پژوهشگاه فضایی ایران به اتمام رسیده و به وزارت كشور ارسال شده است. مقرر است گزارش نهایی از جانب وزارت كشور به رئیس جمهور عرضه شود و اعداد و ارقام به دست آمده، بعد از آن اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به كاربرد فناوری سنجش از دور در تعیین میزان خسارات ناشی از سیل اظهار داشت: در حادثه سیل امسال شاهد بودیم كه اعداد و ارقام مختلفی از میزان خسارات وارد آمده اعلام گردید و با عنایت به مراجعات مردم، استانداران در استانهای مختلف اعداد و ارقامی عرضه می كردند كه بسیار نجومی بود. اما ما توانستیم با استفاده از فناوری سنجش از دور و داده های دریافتی ماهواره ای، میزان خسارات را برپایه مساحت، مزرعه و محصول به دست آوریم كه این آمار به واقعیت بسیار نزدیكتر است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، با اشاره به اینكه در ابتدای این طرح، الگوی تعیین خسارت سیل آق قلا با استفاده از فناوری سنجش از دور به صورت پایلوت به اجرا درآمد، اضافه كرد: در این طرح میزان خسارات واردآمده به زمین های كشاورزی برپایه پارامترهای مساحت، نوع مزرعه، نوع محصول و درصد تخریب، برآورد شد و به این نتیجه رسیدیم كه آمارهای به دست آمده با آمارهایی كه از جانب مردم و استانداری ها اعلام می شود خیلی فرق دارد.
وی با اشاره به اینكه این گزارش از جانب وزیر ارتباطات در هیئت دولت عرضه و مورد استقبال واقع شد، افزود: ازاین رو با دعوت از جانب وزارت كشور و برگزاری جلسه با مسؤلان استانی، طرح استفاده از داده های ماهواره ای برای تعیین خسارت سیل امسال، ملاك كار قرار گرفت و وزارت كشور به این یقین رسید كه دقت كار با استفاده از این تكنولوژی بالاتر می رود.
صمیمی با اشاره به اینكه تعیین میزان خسارت با استفاده از فناوری فضایی و داده های ماهواره ای با دقت بالای ۹۰ درصد صورت گرفته است، اظهار داشت: برآورد صورت گرفته از صرفه جویی عددی در این طرح، رقمی بیشتر از ۱۵۰۰ میلیارد تومان است. البته میزان خسارت تعیین شده تا اواخر هفته جاری نهایی و از جانب وزارت كشور اعلام می شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینكه با اجرای این طرح، این اطمینان حاصل شده كه بودجه ای كه دولت برای خسارات سیل داده است در جای دیگری مصرف نشده و در كنار آن صرفه جویی هم صورت گرفته است. چون كه موارد و اشتباهات گوناگونی در زمینه ثبت در سامانه «سجاد» وزارت كشور شناسایی شد كه این موارد اصلاح گردید.
وی توضیح داد: به موازات اقدام برای برآورد تعیین خسارت، سامانه سجاد وزارت كشور افتتاح شد تا افرادی كه از سیل امسال خسارت دیده بودند مشخصات زمین خویش را وارد كنند تا مبحث بررسی شود. این دو فاكتور دست به دست هم داد تا آمار خسارت به رقم واقعی نزدیك شود. البته در فرایند وارد كردن اطلاعات در سامانه سجاد هم با برخی ایرادها مواجه شدیم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: برای مثال ۶۰ درصد اطلاعاتی كه یكی از استانها در این سامانه وارد كرده بود ایراد داشت. همینطور به علت اشتباه در نحوه استفاده از GPS و نقشه، مختصات زمینی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی عرضه شده بود. در بعضی موارد هم برای یك زمین، چندین ادعای مالكیت به ثبت رسیده بود؛ ثبت باغ گردو در منطقه ای كه جاده بود و یا زمینی ۳ هكتاری كه ۳۰۰ هكتار ثبت شده بود، همچون موارد مورد اشتباه بود كه شناسایی و اصلاح گردید.
صمیمی اضافه كرد: نیروهای پژوهشگاه فضایی ایران در ماموریتی ۴ تا ۵ روزه به هر منطقه ای اعزام شدند و موارد دارای اشتباه و همپوشانی ها را شناسایی و اصلاح كردند. الان این پروژه به اتمام رسیده و آخر رسمی آن بزودی از جانب وزارت كشور اعلام می شود.

1398/07/30
09:49:21
5.0 / 5
4357
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است