امروز 17 دسامبر سالروز رونمایی از برنامه مركوری

امروز 17 دسامبر سالروز رونمایی از برنامه مركوری

با فناوری امروز 17 دسامبر؛ سالروز رونمایی از برنامه مركوری



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا؛ مركوری خاصیت هایی داشت كه خاص خود بود و نه در آمریكا و نه در شوروی كه صاحبان قدرت فضایی آن روزگار بودند هیچ گاه مشابهی نیافت. این ناو و سامانه های وابسته به آن 20 بار آزمایش بدون سرنشین داشت.

این ناو تنها سفینه سرنشین دار است كه برای آزمایش درستی كار سامانه های آن از میمون استفاده شد. آمریكا پس از سفینه مركوری در هیچكدام از ناوهای سرنشین دار جمینی، آپولو و شاتل فضایی از میمون برای آزمایش صحت كار ناوهای فضایی استفاده نكرد.

روس ها هم گرچه برای آزمایش امكانات سفینه های وستوك و وسخد از حیوانات بهره گرفتند اما این حیوانات، میمون نبودند. مركوری همین طور تنها سفینه سرنشین داری به حساب می آید كه با دو نوع موشك، ردستون و اطلس به فضا پرتاب شد و سرنشینانی را به فضا برد و آغازین سفینه ای بود كه برجك نجات در آن به كار رفت. چه سفینه های روسی وستوك با 6 پرتاب سرنشین دار و وسخد با دو پرواز سرنشین دار و چه سفینه آمریكایی جمینی با 10 پرواز سرنشین دار فاقد برجك نجات بودند و می توان همه این پرتاب ها را در خط قرمز خطر قرار داد.

مركوری همین طور تنها ناو جهان است كه دو پرتاب سرنشین دار غیرمداری را به انجام رساند. پس از سفر یوری گاگارین اولین فضانورد جهان در 12 آوریل 1961 فضانوردان ناسا دو پرتاب غیرمداری با موشك ردستون داشت. در آغازین پرتاب آلن شپارد در 5 مه 1961 توانست سفری 15 دقیقه ای را انجام داد و در دومین در 21 ژوئیه سال 1961 ویرجیل گریسام سرنشین آن بود كه به سبب نقص در قایق نجات سفینه، نزدیك بود فضانورد جانش را از دست بدهد. چهار پرواز سرنشین دار بعدی با موشك اطلس صورت گرفت.

مركوری در جریان چند ماموریت سرنشین دار خود مشكلات مختلفی داشت كه منجر به ایجاد اختلاف زیادی میان فضانوردان و مهندسان طراح آن شد. جان گلن اولین فضانورد آمریكایی كه به مدار زمین دست یافت می گفت در جریان پرواز هر زمان كه یادم می آمد ساخت هر قطعه ای از این سفینه در مناقصه به شركتی واگذار شده مو بر تنم سیخ می شد!

با تمام مشكلات، مركوری توانست توانایی های كارشناسان فضایی آمریكا را بالا ببرد و آنها این مشكلات را به فرصت هایی جهت توانمند شدن صنایع فضایی تبدیل كردند و با بهره گیری از تجربیات به دست آمده در برنامه مركوری، سفینه دو نفره جمینی را ساختند كه در جریان پرواز با آن ناو، فضانوردان آمریكایی آمادگی های لازم برای سفر به ماه را به دست آوردند.




1397/09/26
13:45:29
5.0 / 5
4838
تگهای خبر: آزمایش , شركت , مهندس , موشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است