با كمك یك باكتری؛

نفس كشیدن در مریخ ممكن شد

نفس كشیدن در مریخ ممكن شد

با فناوری: محققان معتقدند ارگانیسم های ریزی به نام سیانوباكتریا قابلیت تولید اكسیژن با نور بسیار كم را دارند. آنها معتقدند با كمك آن می توان ذخیره اكسیژن در مریخ را فراهم نمود.



به گزارش با فناوری به نقل از فیوچریسم، اگر انسان نتواند راهی برای نفس كشیدن در مریخ بیابد، ساخت شهرك در این سیاره، پرورش مواد غذایی یا حفر تونل در آن بی فایده خواهد بود.
اما اكنون امید جدیدی برای تامین ذخیره اكسیژن در سیاره سرخ كشف شده است. این امید جدید در حقیقت باكتری به نام cyanobacteria است. این باكتری دی اكسید كربن را می مكد و در بعضی از اماكن زمین با بدترین شرایط ادامه حیات، اكسیژن تخلیه می كند.
در همین راستا گروهی از محققان پژوهشی در ژورنال ساینس منتشر و این ارگانیسم های كوچك را احتمال حیات انسان در مریخ معرفی كرده اند.
گیاهان و ارگانیسم های دیگر به وسیله فتوسنتز نورخورشید را به انرژی تبدیل می كنند. این در شرایطی است كه سیانوباكتریا در اعماق اقیانوس زندگی می كنند. سیانوباكتریا هم با كمك فتوسنتز انرژی تولید می كند. اما این عمل در شرایطی انجام می گردد كه نور خورشید بسیار كم است.
یكی از بخش های فرایند فتوسنتز كلروفیل است. بیشتر گیاهان و ارگانیسم ها نور را با كمك كلروفیل به انرژی تبدیل می كنند. محققان متوجه شده اند سیانوباكتری با استفاده از نوع خاصی كلروفیل به نام «كلروفیل-f» نور مادون قرمز را به انرژی تبدیل می كند. آنها با كمك این شیوه می توانند در چنین محیط های كم نوری زندگی كنند.
در همین راستا محققان معقتدند می توان با ارسال سیانوباكتری به مریخ اكسیژن كافی برای ساكنان آتی این سیاره فراهم نمود. این درحالی است كه محققان ارگانیسم های زنده ای در صحرای مجاوه در قطب جنوب و حتی در سطح خارجی ایستگاه فضایی بین المللی كشف كرده اند.

1397/03/28
13:47:16
5.0 / 5
4407
تگهای خبر: سیاره , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است