محدود كردن اندازه ماده تاریك توسط ۱۶۵ محقق

محدود كردن اندازه ماده تاریك توسط ۱۶۵ محقق

با فناوری: محققان توانستند با استفاده از حساس ترین آشكارساز جهان، اندازه موثر ذرات ˮماده تاریكˮ (Dark Matter) را به دقیق ترین میزان خود محدود كنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تك تایمز، ۱۶۵ محقق از ۱۲ كشور جهان موفق شدند اندازه موثر "ماده تاریك"( Dark Matter) را به ۴.۱X۱۰-۴۷ سانتی متر مربع محدود كنند. نتایج این پژوهش حاصل تجزیه و تحلیل داده های ۲۷۹ روز از مركز تحقیقاتی " XENON" در ایتالیا است.
این مركز تحقیقاتی در آزمایشگاه " Gran Sasso" ایتالیا واقع شده است و یك مركز تحقیقاتی عمیق زیرزمینی است كه آزمایشات متعددی راجع به "ماده تاریك" در این مركز انجام می گردد.
"ماده تاریك" نوعی از ماده است كه فرضیه وجود آن در اخترشناسی وكیهان شناسی عرضه شده است تا پدیده هایی را توضیح دهد كه به نظر می رسد ناشی از وجود میزان خاصی از جرم باشند كه از جرم موجود مشاهده شده در جهان بیشتر است. به بیان دیگر ماده تاریك ماده ای است كه واكنشی نسبت به نور نشان نمی دهد.
نتایج این آزمایش نشان داده است كه احیانا ذرات ماده تاریك كوچكتر از انتظار است.
"اتان براون" از محققان این پروژه و استادیار موسسه پلی تكنیك "رنسلیر" اظهار داشت: ما موفق به اندازه گیری دقیق ترین بخش از نوكلئون كه اندازه موثر "ماده تاریك" را اندازه گیری می كند، شدیم.
این آشكارساز كه تحت عنوان "XENON۱T" است، چون در آزمایشگاهی قرار دارد كه در اعماق زمین واقع شده و بالای آن یك كوه قرار دارد،، از تابش های امواج رادیویی طبیعی محافظت می گردد.
اعتقاد بر این است كه ماده تاریك، به اندازه بقیه مواد در جهان، فراوان است؛ ولی تعامل آن با دیگر ذرات به نحوی ضعیف است كه مشاهده و اندازه گیری آن بسیار دشوار است.
در حقیقت، ذرات ماده تاریك كه تحت عنوان "ذرات منفعل ضعیف و حجیم" (WIMPs) هستند، نامرئی بوده و به ندرت با ذرات دیگر ارتباط برقرار می كنند. بنابراین وجود آن ها به تائید نرسید.
در همین راستا، محققان آشكارسازهای حساس را تولید كردند تا ارتباطات بین ذرات ماده تاریك و مواد دیگر موجود در طبیعت را مشاهده كنند.
طی ۱۶ سال اخیر، آشكارساز "XENON۱T" حساس ترین و دقیق ترین آشكارساز این آزمایشگاه بوده است و محققان این پروژه با استفاده از این آشكارساز، این موفقیت را كسب كردند.



1397/03/14
23:36:11
5.0 / 5
5268
تگهای خبر: آزمایش , تحقیقات , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است