در دانشگاه كالیفرنیا انجام شد؛

پیوند سلول های بنیادی انسان به میمون های مبتلا به صدمه نخاعی

پیوند سلول های بنیادی انسان به میمون های مبتلا به صدمه نخاعی

با فناوری: گروهی از محققان عصب پژوه و جراحان دانشكده پزشكی ˮدانشگاه كالیفرنیا سن دیه گوˮ، با موفقیت ˮسلول های نیایاختهˮ(progenitor) عصبی انسان را به میمون های رزوس مبتلا به صدمه نخاعی پیوند زدند.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، این پیوندها نه تنها دوام آوردند بلكه صدها هزار آكسون و سیناپس انسانی بوجود آورد كه به بهبود عملكرد دست های میمون ها منجر گردید.

"مارك تازینسكی" (Mark Tuszynski)استاد عصب پژوه اظهار داشت: در حالیكه در این تحقیقات از مدلهای كوچك حیوانات استفاده شد، اما همچنان شك های بزرگی وجود داشتند. بعنوان مثال، ما كشف كردیم كه روش های پیوند با جوندگان در نخستی های بزرگتر جواب نمی دهند.

"گریگور كورتین" (Gregoire Courtine)استاد و محقق مركز علوم اعصاب و موسسه مغز ذهن، همینطور تحقیقاتی در خصوص بازگرداندن عملكرد بعد از صدمه نخاعی را دنبال می كند.

گریگور كورتین اظهار داشت: دكتر تازینسكی و همكارانش برای بدست آوردن این پیشرفت بر چندین مشكل متدولوژیكی خاص نخستی ها غلبه كردند.

رشد و تكثیر سلول های نیایاخته پیوند زده شده در صدمه های نخاعی با خیلی از مشكلات بیولوژیكی روبرو است. محل صدمه با پروتئین های غلاف میلین(كه برای ساختن غلاف عایق در اطراف خیلی از الیاف عصب استفاده می شود) پر شده است اما فقدان فاكتورهای رشد مانند نوروتروفین ها، سبب بازتوزیع آكسون و سیناپس سلول های عصبی خواهند شد.

در تحقیقات پیشین تازینسكی ودیگران راه حل هایی پیدا شده است. اما در مطالعه جدید از سلول های نیایاخته عصبی انسانی در میمون های رزوس كه زیست شناسی و فیزیولوژی آنها بسیار شبیه به انسان است، استفاده شد.

از آنجایی كه سلول های نیایاخته عصبی انسان از نخاع جنین 8 هفته ای انسان استخراج شده بودند، دارای برنامه های فعال رشدی بودند كه از استقامت آكسون قوی پشتیبانی می كردند.

محققان، دو هفته بعد از صدمه اولیه، 20 میلیون سلول نیایاخته عصبی انسان را به نواحی صدمه دیده در میمون ها پیوند زدند.

این تحقیق در مركز تحقیقات ملی نخستی ها كالیفرنیا در دانشگاه كالیفرنیا دیویس انجام شد. "مایكل بیتی" (Michael Beattie)، استاد و پژوهشگر مركز تحقیقات مغز و نخاع دانشگاه سان فرانسیسكو اظهار داشت: این پروژه بسیار پیچیده، نشان دهنده ارزش تحقیقات مشترك در دانشگاه مجهز كالیفرنیا است.

محققان بعد از چند ماه مطالعه متوجه شدند كه میمون ها آغاز به بازسازی جزئی حركت در دست های صدمه دیده خود كرده اند.




1396/12/09
14:10:34
5.0 / 5
5083
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است