آدامس هایی با قابلیت کاهش ویروس امیکرون در بزاق

آدامس هایی با قابلیت کاهش ویروس امیکرون در بزاق

خراسان رضوی طبق داده های جدید، پژوهشگران جهت راه اندازی نخستین آزمایش انسانی آدامسی آماده می شوند که این آدامس آزمایشی، ذرات سارس-کوو-2 را در بزاق به دام می اندازد و نویدبخش مهار انتقال انواع جدید ویروس می باشد.


به نقل از مدیکال، این آدامس حاوی کپی هایی از پروتئین ACE۲ است که در سطوح سلولی یافت می شود و ویروس کرونا از آن برای شکستن سلول ها و آلوده کردن آنها استفاده می نماید.
پژوهشگران در نشریه Biomaterials گزارش کردند که در آزمایش هایی با کمک لوله آزمایش و استفاده از بزاق افراد آلوده به انواع دلتا یا امیکرون، ذرات ویروس خودرا به گیرنده های ACE۲ در آدامس متصل کردند و بار ویروسی به سطوح غیرقابل تشخیص کم شد.
در کارآزمایی بالینی، بیماران کووید-۱۹ هر روز چهار آدامس ACE۲ به شکل قرص را به مدت چهار روز می جوند؛ پروتئین های «تله ویروسی ACE۲ » آدامس در سلول های مهندسی شده کاهو حمل می شوند.
آدامس آزمایشی دوم تولید شده از پودر لوبیا بجای سلول های کاهو، نه فقط ذرات سارس-کوو-۲ را در آزمایش های آزمایشگاهی به دام می اندازد بلکه سویه های آنفلوآنزا و سایر ویروس های کرونا که موجب سرماخوردگی معمولی می شوند و احتمالاً سایر ویروس های دهان مانند ویروس پاپیلومای انسانی و ویروس هرپس را نیز به دام می اندازد.
دکتر هنری دانیل از دانشکده پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: از آنجا که انتقال بینی در مقایسه با انتقال دهانی ناچیز است، جویدن آدامس ACE۲ و بلع پروتئین ACE۲ باید عفونت را به حداقل برساند و از بیماران در مقابل کووید محافظت کند و از انتقال پیشگیری کند.


علائم کووید طولانی مدت، اختلال عملکرد جنسی و ریزش مو است
پژوهشگران بریتانیایی هشدار می دهند که ریزش مو و اختلال در میل جنسی را به علایم در رابطه با کووید طولانی اضافه کنید.
آنان نزدیک به نیم میلیون نفر را که پیش از اواسط آوریل ۲۰۲۱ بدون بستری شدن از عفونت سارس-کوو-۲ بهبود یافته بودند، با نزدیک به ۲ میلیون نفر غیر آلوده در سن، جنس و وضعیت سلامت مقایسه کردند.
پژوهشگران روز دوشنبه در نشریه Nature Medicine گزارش کردند، بطور کلی، ۶۲ علامت پایدار بطور قابل توجهی با عفونت سارس-کوو-۲ بعد از ۱۲ هفته مرتبط بود. در بین شایع ترین آنها تنگی نفس، انحراف بویایی، درد قفسه سینه و تب بود اما این مطالعه همین طور مشکلات حافظه، ناتوانی در انجام حرکات یا دستورات آشنا، بی اختیاری روده، اختلال در میل جنسی، توهم و تورم اندام ها را نیز در افراد مشخص کرد.
با کووید طولانی در مقایسه با گروه غیر عفونی، احتمال ریزش مو در افراد گروه آلوده حدودا چهار برابر بیشتر بود و بیش از دو برابر بیشتر احتمال داشت که مشکل کاهش میل جنسی را گزارش کنند.
پژوهشگران دریافتند احتمال ابتلای کووید طولانی مدت در افراد جوان، زنان و اقلیت های نژادی بیشتر است.
سرپرست این تحقیق، شمیل هارون از دانشگاه بیرمنگام در اطلاعیه ای اظهار داشت: «این تحقیق آنچه را که بیماران در طول همه گیری به پزشکان و سیاست گذاران گزارش کردند را تایید می کند که علایم کووید طولانی مدت بسیار گسترده است و نمی توان آنرا بطور کامل با عوامل دیگری مانند عوامل خطرزای سبک زندگی یا شرایط سلامت مزمن توضیح داد».


تجهیزات PCR سریعتر برای تنظیمات محلی طراحی شد
بگفته پژوهشگران، تکنولوژی جدید برای انجام تست استاندارد طلایی برای عفونت سارس-کوو-۲ تنها دو پوند (۰.۹ کیلوگرم) وزن دارد و بجای ۲۴ ساعت معمول، در ۲۳ دقیقه نتیجه می دهد.
آزمایش PCR یا واکنش زنجیره ای پلیمراز به ندرت در مراکز مراقبتی مانند مطب پزشکان یا داروخانه ها انجام می شود برای اینکه تجهیزات سنتی حجیم و گران هستند و به اپراتورهای آموزش دیده نیاز دارند. آزمایش PCR شامل چرخه حرارتی، پروسه گرمایش و خنک سازی است که شرایط لازم را برای شناسایی مواد ژنتیکی از ویروس در نمونه را به وجود می آورد.
نمونه اولیه جدید از اجزای نوری کوچکتر و روش جدیدی برای گرم کردن نمونه استفاده می نماید که اصطلاحا ترموسایکلینگ پلاسمونیک نام دارد که از تابش مادون قرمز نانوذرات فلزی برای تولید گرما از داخل ویال بجای استفاده از روش های گرمایش استاندارد از بیرون استفاده می نماید.
پژوهشگران روز دوشنبه در نشریه Nature Nanotechnology گزارش کردند که این روش می تواند به سرعت RNA سارس-کوو-۲ را از بزاق و نمونه های بینی با ۱۰۰ درصد حساسیت و ۱۰۰ درصد خاصیت های خاص همین طور دو نوع مجزا سارس-کوو-۲ شناسایی کند.
مارک فاسیانو از استارتاپ بیوتکنولوژی Rover Diagnostics که درحال توسعه این فناوری است با همکاری پژوهشگران دانشگاه کلمبیا اظهار داشت: دستگاه های کوچکتر و سریع تر باید واقعا برای ارائه تشخیص های بالینی مولکولی سریع و دقیق در تنظیمات غیرمتمرکز تلاش کنند. حالا می توان چرخه حرارتی را تسریع کرد و پزشکان و بیماران بطور یکسان مجبور نخواهند شد آنقدر منتظر نتایج بمانند.
گزارش بالا تعدادی از مطالعات اخیر در مورد کووید-۱۹ است؛ این تحقیقات مستلزم مطالعه بیشتر برای تایید یافته ها هستند و هنوز توسط بررسی همتایان تایید نشده اند.



1401/05/06
15:26:24
5.0 / 5
395
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , اپراتورها , استارتاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است