با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت می گیرد

كاهش شدت مبتلاشدن به كووید-۱۹ با سركوب موقت سیستم ایمنی

كاهش شدت مبتلاشدن به كووید-۱۹ با سركوب موقت سیستم ایمنی

با فناوری: پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدیدی نشان داده اند كه شاید بتوان با سركوب كردن موقت سیستم ایمنی، شدت مبتلاشدن به كووید-۱۹ را كم كرد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیای جنوبی"(USC) در بررسی جدید خود نشان داده اند که امکان دارد سرکوب موقت سیستم ایمنی بدن طی مراحل ابتدایی کووید-۱۹، بتواند شدت نشانه های آنرا در بیمار کم کند.
این پژوهش نشان داده است که شاید تعامل میان دو خط دفاعی اصلی بدن، دلیل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بیماران باشد.
اولین خط دفاعی بدن معروف به دستگاه ایمنی ذاتی، دقیقا بعد از مبتلا شدن واکنش نشان داده است و ویروس و هر سلولی که توسط آن صدمه دیده است، از بین می برد. دومین خط دفاعی معروف به دستگاه ایمنی تطبیقی، چند روز بعد و در صورتی فعال می شود که بقایایی از ویروس به جا مانده باشد. دستگاه ایمنی تطبیقی، آنچه در مورد سلول یاد گرفته، به کار می برد تا نیروهای ویژه ای مانند سلول های تی و لنفوسیت های بی را به تحرک وادار کند.
پژوهشگران با استفاده از یک مدل ریاضی که برای درک پویایی ویروس ابداع شده، نحوه واکنش ایمنی بدن بیماران مبتلا به کروناویروس را با بیماران مبتلا به آنفلوانزا مقایسه کردند.
آنفلوانزا، عفونتی با سرعت گسترش بالا است که سلول های خاصی را روی دستگاه تنفسی فوقانی مورد حمله قرار می دهد و حدودا همه سلول های مورد نظر خویش را طی دو تا سه روز از بین می برد. مرگ این سلول ها باعث می شود که ویروس، اهداف بیشتری برای حمله نداشته باشد و زمان واکنش برای دستگاه ایمنی ذاتی فراهم گردد تا قبل از فعال شدن دستگاه ایمنی تطبیقی، بدن را حدودا از همه ویروس پاک کند.
در مقابل، کووید- ۱۹ که سلول های سراسر دستگاه تنفسی همچون ریه ها را هدف قرار می دهد، یک دوره نهفتگی دارد و پیشرفت آن بسیار آهسته تر است. مدل سازی ریاضی نشان داده است که امکان دارد واکنش دستگاه ایمنی تطبیقی، قبل از پاکسازی سلول های صدمه دیده فعال شود و در کار واکنش دستگاه ایمنی ذاتی برای از بین بردن سریع بیشتر ویروس ها دخالت کند.
"ویمینگ یوآن"(Weiming Yuan)، استادیار ایمنی شناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: خطر هنگامی رخ می دهد که با ادامه عفونت، واکنش دستگاه ایمنی تطبیقی در چندین لایه فعال می شود. به طول انجامیدن فعالیت ویروسی می تواند به واکنش بیش از حد سیستم ایمنی منجر شود و به از بین رفتن سلول های سالم و صدمه رسیدن به بافت بیانجامد.
شاید تعامل واکنش های دستگاه ایمنی ذاتی و دستگاه ایمنی تطبیقی بتواند دلیل ابتلای بیماران کووید- ۱۹ را به دو موج بیماری و بهتر شدن آنها قبل از بدتر شدن توضیح دهد.
"شان دو"(Sean Du)، نویسنده ارشد این پروژه اظهار داشت: امکان دارد بعضی از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بعد از تسکین نشانه ها، یک دوره بهبودی را تجربه کنند اما بدن به صورت کامل از ویروس پاکسازی نمی گردد و سلول های مورد نظر باردیگر به وجود می آیند؛ بدین ترتیب ویروس می تواند باردیگر اوج بگیرد.
مهم ترین نتیجه این پژوهش، عرضه نوعی درمان برای جلوگیری از تعامل میان دو واکنش ایمنی است.
دو اضافه کرد: ما برپایه نتایج این مدل سازی ریاضی، ایده ای عرضه کرده ایم. ایده ما این است که در مراحل ابتدایی بیماری، از یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی کمک بگیریم تا به بهبود بیمار کمک نماییم. شاید با این روش بتوانیم واکنش سیستم ایمنی تطبیقی را به تاخیر بیندازیم و از دخالت آن در واکنش سیستم ایمنی ذاتی پیشگیری نماییم.
این پژوهش، در مجله "Journal of Medical Virology" به چاپ رسید.




منبع:

1399/02/13
23:48:13
5.0 / 5
2743
تگهای خبر: ابداع , پژوهش , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است