تبدیل كربن دی اكسید به مولكول های مفید با استفاده از راكتور هیبریدی

تبدیل كربن دی اكسید به مولكول های مفید با استفاده از راكتور هیبریدی

به گزارش با فناوری به تازگی دانشمندان ˮدانشگاه كالیفرنیا، بركلیˮ راكتور هیبریدی را بوجود آورده اند كه از باكتری های زنده برای تبدیل كربن دی اكسید به مولكول های مفید استفاده می نماید.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر روزی انسان به مریخ سفر كند، یكی از مشكلاتی كه ما باید از پیش از قبل حل كرده باشیم این است كه چگونه مواد ضروری مانند سوخت و دارو را بدون اینكه خود آنها را به آنجا ببریم، تولید نماییم. یكی از راههایی كه ما می توانیم این كار را انجام دهیم این است كه دی اكسید كربن جو مریخ را جمع اوری كرده و آنرا به تركیبات آلی تبدیل نماییم. حالا پژوهشگران آمریكایی در مطالعه اخیر خود كاری مشابه آنرا انجام داده اند.
عملكرد راكتور توسعه داده شده توسط محققان مشابه فرآیند طبیعی فتوسنتز است كه به باعث آن گیاهان از نور خورشید استفاده میكنند تا دی اكسید كربن را به قندهایی كه می توانند برای انرژی به آن نیاز دارند تبدیل كنند. سیستمی كه پژوهشگران توسعه داده اند از آب و باكتری" Sporomusa ovata " كمك میگیرد كه در ان اطراف این باكتری را نانوسیم هایی احاطه كرده اند.
ضخامت این نانوسیم های سیلیكونی یك صدم موی انسان را دارند و بعنوان جمع كننده خورشیدی سیستم عمل می كنند. این نانوسیم ها، با جذب نور، تولید الكترون و چسباندن آنها به باكتری های موجود در میان آنها، فرآیندی شیمیایی را ایجاد می كنند كه در نتیجه باكتری ها دی اكسید كربن و آب را به استات و اكسیژن تبدیل می كنند.
اَسِتات (acetate) یكی از ماده هایی است كه می توان آنرا از اسید استیك بدست آورد. كه خود می تواند دربرگیرندهٔ سه ماده باشد: نمك ها، اِسترها و آنیونی كه در یك محلول می توان آنرا پیدا كرد. از استات ها هم در تولید پلیمرها استفاده می شود.
"پییدونگ یانگ" (Peidong Yang) پژوهشگر ارشد این مطالعه اظهار داشت: این نانوسیم های سیلیكونی همانند آنتن هستند. آنها فوتون خورشیدی را دقیقاً مانند صفحه خورشیدی جذب می كنند.
در مریخ، حدود ۹۶ درصد از جو را دی اكسید كربن تشكیل می دهد. در مریخ، مولكول های استات می توانند بعنوان بلوك های ساختاری برای تولید مولكولهای آلی برای تولید سوخت، پلاستیك یا دارو عمل كنند.
دانشمندان حالا در تلاشند تا بهره وری سیستم را بهبود ببخشند و در حال بررسی چگونگی استفاده از باكتری های ژنتیكی برای تولید طیف وسیع تری از تركیبات آلی هستند.
یافته های این مطالعه در مجله" Joule "منتشر شد.



1399/01/14
13:57:51
5.0 / 5
3157
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است