با تلاش پژوهشگران دانشگاه استنفورد؛

هوش مصنوعی، واكنش به داروهای ضدافسردگی را بررسی می كند

هوش مصنوعی، واكنش به داروهای ضدافسردگی را بررسی می كند

به گزارش با فناوری پژوهشگران دانشگاه استنفورد، الگوریتمی مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع نموده اند كه می تواند نحوه واكنش بیماران را به داروهای ضدافسردگی مورد بررسی قرار دهد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید بزودی یك روش مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند با بررسی امواج مغزی افراد، از احتمال تأثیر داروهای ضدافسردگی در كمك به آنها خبر دهد. امكان دارد این روش بتواند راهبرد جدیدی را برای تجویز داروهای در رابطه با بیماری های روحی عرضه كند.
داروهای ضدافسردگی همیشه كاربرد ندارند و دلیل این مورد هم كاملا مشخص نمی باشد. "آمیت اتكین" (Amit Etkin)، پژوهشگر "دانشگاه استنفورد" (Stanford University) اظهار داشت: ما در حوزه روانشناسی، با یك مشكل اساسی رو به رو هستیم. بیمار به روانپزشك می گوید كه افسرده است و روانپزشك نمی تواند ببیند كه واقعا در مغز او چه می گذرد. او باید برپایه همین اطلاعات محدود، داروهای لازم را برای بیمار تجویز كند.
اتكین تصمیم گرفت به بررسی این مورد بپردازد كه آیا الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی می تواند با بررسی اسكن مغزی مبتلا به افسردگی، احتمال واكنش آنها را به یكی از داروهای ضدافسردگی معروف به "سرترالین" (Sertraline) تشخیص دهد یا خیر. سرترالین معمولا فقط بر یك سوم افرادی كه آنرا مصرف می كنند، تأثیر می گذارد.
این گروه پژوهشی، داده های مربوط به نوار مغزی ۲۲۸ بیمار مبتلا به افسردگی را كه بین ۱۸ تا ۶۵ سال داشتند، جمع آوری كردند. این افراد پیش از این آزمایش، از داروهای ضد افسردگی استفاده می كردند اما در آغاز آزمایش، این داروها را مصرف نكرده بودند.
پژوهشگران برای نیمی از شركت كنندگان، سرترالین تجویز كردند و بقیه آنها هم با روش های درمانی صوری معروف به "پلاسیبو" (placebo) مورد درمان قرار گرفتند. بعد از این مرحله، حالت های روحی شركت كنندگان و تغییرات آنها طی هشت هفته مورد بررسی قرار گرفت.

الگوهای فعالیت مغز
این الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی، با مقایسه نوار مغزی كسانی كه واكنش خوبی به دارو داشتند و كسانی كه واكنش آنها خوب نبود، توانست الگوی خاصی از فعالیت مغزی را شناسایی كند كه احتمال مفید بودن سرترالین را نشان می داد.
پژوهشگران، این الگوریتم را جهت بررسی گروه متفاوتی شامل ۲۷۹ داوطلب به كار گرفتند. در این بررسی، ۴۱ درصد داوطلبان، واكنش خوبی نسبت به سرترالین داشتند و الگوریتم، واكنش مثبت ۷۶ درصد آنها را به درستی پیشبینی كرده بود.
اتكین كه شركتی معروف به "آلتو نوروساینس" (Alto Neuroscience) را برای توسعه این فناوری بنیان گذاری كرده، امیدوار است كه نتایج این پژوهش بتواند ابزاری را برای پزشكان فراهم آورد تا تصمیم های بهتری در مورد بیماران خود بگیرند.
این پژوهش، در مجله " Nature Biotechnology" به چاپ رسید.



1398/11/22
15:26:46
5.0 / 5
4137
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است