درمان تنبلی چشم با یك نمایشگر!

درمان تنبلی چشم با یك نمایشگر!

با فناوری: شاید درمان تنبلی چشم كودكان به زوی فقط با نگاه كردن به یك نمایشگر محقق شود.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تك كرانچ، "تنبلی چشم" یا "آمبلوپی"(Amblyopia)، مشكلی است كه بینایی میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار داده اما اگر این مشكل بموقع شناسایی شود، درمان آن امكان پذیر خواهد بود. درمان تنبلی چشم معمولا با بستن چشم سالم بیمار به وسیله پد برچسب دار انجام می شود تا مغز او به دیدن با چشم تنبل عادت كند. در این روش، بیمار مجبور است پد برچسب دار را ماهها تحمل كند. شركتی معروف به "نواسایت"(NovaSight) كوشیده تا درمان موفقیت آمیزی عرضه نماید كه تنها با روزی یك ساعت چشم دوختن به یك نمایشگر خاص محقق می شود.
تنبلی چشم هنگامی رخ می دهد كه حركات دو چشم با یكدیگر هماهنگ نباشند. معمولا هر دو چشم، بخش معروف به "گوده مركزی" چشم را بر جسمی متمركز می كنند كه شخص تلاش دارد به آن نگاه كند. در شخص مبتلا به تنبلی چشم، یكی از چشم ها نمی تواند گوده مركزی را به درستی متمركز كند؛ در نتیجه چشم ها به درستی هماهنگ نمی شوند و اگر این مشكل درمان نشود، می تواند به نقص جدی در بینایی بیانجامد.
تنبلی چشم كودكان را می توان بموقع تشخیص داد و درمان آن هم با استفاده از یك پد برچسبی انجام می شود اما مشكل اینجاست كه استفاده از برچسب برای كودكان، آزاردهنده و نگران كننده است و از جانب دیگر، مزاحمتی برای بازی و فعالیتهای روزمره آنها به حساب می آید.
نواسایت، یك نمایشگر مخصوص معروف به "كیورسایت"(CureSight) ابداع كرده كه درمان تنبلی چشم را بدون احتیاج به پد برچسب دار انجام می دهد. این نمایشگر، محتوایی انتخابی را برای تماشا به كودك عرضه می دهد كه چشم صدمه دیده را مجبور به كار می كند و امكان استراحت چشم سالم را هم به وجود می آورد.
این نمایشگر، كار خویش را با نوعی فناوری انجام می دهد كه هم اكنون مورد توجه ما قرار دارد. این فناوری، یك عینك با لنزهای آبی و قرمز است.


برجسته بینی آبی- قرمز، دو نسخه متفاوت از یك تصویر را عرضه می دهد كه یكی از آنها به رنگ آبی و دیگری به رنگ قرمز است. معمولا از این تكنولوژی برای تولید تصاویر سه بعدی استفاده می شود كه تابحال در سینماها یا پارك های تفریحی شاهد آن بوده ایم.
در این حالت فقط یكی از دو تصویر، یك دایره تار را در بر دارد. نمایشگر، از یك سنسور داخلی ردیابی چشم استفاده می نماید تا محل قرار گرفتن دایره را مشخص نماید. این كار باعث می شود كه چشم دیگر هم تحت تأثیر قرار بگیرد.
نكته خوب در مورد نمایشگر این است كه طرح یا آزمایش درمانی را در بر ندارد و كودك می تواند فقط با نگاه كردن فیلم، به بهبودی برسد.




منبع:

1398/10/24
14:08:08
5.0 / 5
4217
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , بازی , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است