به رنگ صورتی روشن؛

اولین مارمولك های مهندسی ژنتیكی جهان متولد شدند

اولین مارمولك های مهندسی ژنتیكی جهان متولد شدند

به گزارش با فناوری در نتیجه استفاده از ابزار مهندسی ژنتیك ۴ مارمولك به رنگ صورتی روشن در آزمایشگاه متولد شده اند. آنها اولین مارمولك های تغییر ژنتیك یافته جهان هستند.


به گزارش با فناوری به نقل از نیواطلس، یك نوع مارمولك بومی كوبا و جزایر باهاماس به نامBahaman anole مشهور و قهوه ای رنگ است. اما اخیرا ۴ مارمولك Bahaman anole در آزمایشگاه دانشگاه جورجیا به رنگ صورتی روشن متولد شده اند. در حقیقت این مارمولك های آلبینوو نتیجه اولین آزمایش تغییر ژنتیكی در خزندگان هستند. چنین پژوهشی احتمالاً در حوزه درمان انسان كاربردهای بسیار زیادی دارد.
«داگلاس منك» محقق ارشد این پژوهش، این مارمولك های قهوه ای را برگزید چونكه این گروه از موجودات خصوصیت های متمایزی دارند. بهرحال محققان برای ایجاد تغییر ژنتیك از ابزار CRISPR-Cas9 استفاده كردند تا پروتئین های CRISPR را به تخم های نابالغ مارمولك تزریق كنند. این تخم ها هنوز در تخمدان مادرشان بودند. در مرحله بعد دانشمندان منتظر شدند تا این تخمك ها بارور شوند. در كل دانشمندان این عملیات را برای ۱۴۶ تخم در ۲۱ خزنده انجام دادند. هدف این تزریقات از كار انداختن ژن tyrosinase بود. با از كار افتادن این ژن، آلبینیسم اتفاق می افتد. بهرحال بعد از چند هفته ۴ مارمولك به رنگ صورتی روشن متولد شدند. به قول محققان این پژوهش به ارتقای درمان برای مشكلات بینایی در انسان كمك می نماید. ژنtyrosinase برای توسعه چشم در انسان و این نوع مارمولك ضروری می باشد. جالب آنكه این ژن در حیوانات دیگر مانند موش ها وجود ندارد. ازاین رو می توان از این نوع مارمولك در پژوهش های انسان درباره چشم استفاده نمود.

1398/01/16
15:58:47
5.0 / 5
4394
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , دانشگاه , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است